«Jeg skulle ønske du ikke hadde diabetes, mamma!»

«Jeg skulle ønske du ikke hadde diabetes, mamma!»

Linda Terwindt
Født i 1983 og har to barn. Linda har hatt diabetes type 1 siden 1991. Hun har to utdannelser innen helsevesenet; hjelpepleier og apotektekniker. Linda synes det er viktig å bidra til å spre riktig informasjon om diabetes
Publisert første gang: 17.01.20 | Sist redigert: 09.05.23

Som mor ønsker jeg kun det beste for mine barn. Jeg ønsker at de skal ha en bekymringsfri barndom. Bekymringer er en mors jobb, ikke barnas. Men når din mor har diabetes er det kanskje ikke så lett å være et bekymringsfritt barn.

En liten jente, snart 8 år stirrer på meg med store brune øyne.
«Jeg skulle ønske du var som alle andre mammaer jeg, mamma.»
Hjertet mitt synker.

Annonse

Jeg, Linda – 36 år – har hatt diabetes i 28 år og gjør mitt aller, aller beste for at diabetesen ikke skal påvirke hverdagen til familien vår.
Men likevel så sitter hun her og sier det hun sier.

Hva kan jeg gjøre? Kan jeg anonymisere det mer? Er jeg en dårligere mamma enn alle andre mammaer på grunn av diabetesen? Usikkerheten tar meg. Jeg vil jo kun det beste.

Jeg prøver å ikke la ordene hennes påvirke meg, men det er ikke enkelt å være mamma. Det er ikke enkelt å være mamma med diabetes.

LES OGSÅ: Mamma med diabetes: Seksåringen skjønner alltid hva mamma trenger

Omsorgsfull, men tøffere enn toget

Jeg forklarer så godt jeg kan at mamma slettes ikke er så annerledes, det vet hun vel? Mamma har bare litt andre hensyn å ta.

Annonse

«Jeg hater blodsukkeret ditt, mamma!».
Jeg prøver å le det vekk.
«Vel, det gjør mamma også. Men det er dessverre ikke så mye jeg får gjort med det lille venn.»

Jeg roser henne for omsorgen hun har, for hjelpen hun har gitt meg når blodsukkeret har falt veldig fort – dag som natt. Store, lille jenta mi. Jeg er så stolt av henne!

Jeg drar hånda igjennom håret hennes, hun er snart 8 år. Akkurat så gammel som jeg var en varm sommerdag i 1991. Familien min sier at jeg var ei tøff jente, på tross av at jeg var så sjenert at det gjorde vondt.

Men denne jenta her – hun er tøffere enn toget.

Og jeg håper virkelig ikke hun påvirkes like mye av mamma sin diabetes som det virker akkurat nå – og jeg håper virkelig, virkelig ikke at hun får diabetes selv.

LES OGSÅ: Det hender jeg lurer på om barna mine ville hatt det bedre med en mamma uten diabetes

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: