Fyldig tomatsuppe med ristet jordskokk

Fyldig tomatsuppe med ristet jordskokk

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 09.01.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater uten kikerter og linser: 24 gram per porsjon
Karbohydrater med kikerter og linser: 64 gram per porsjon
Hvorav fiber: 23 gram

Tomatsuppe er deilig vintermat, spesielt med en tilfredsstillende fyldig konsistens og masse bra næring.

Tomatsuppe er aldri feil, men den kan lages i mange varianter. Topping har alt og si for en vellykket suppe, og denne er toppet med ovnsbakte jordskokkbiter og ristede kikerter. Sunt, enkelt og veldig godt!

Annonse

PS! Her har jeg valgt å lage suppen med linser og kikerter – dette øker innholdet av karbohydrater. Selv om dette tross alt er fiberrik mat, kan du også droppe disse ingrediensene for å få en suppe med mindre karbohydrater. Dropper du linsene vil suppen inneholde ca 41 gram karbohydrater per porsjon. Ønsker du en ytterligere reduksjon kan kikertene som topping byttes ut med for eksempel et egg. Uten både linser og kikerter inneholder suppen kun 24 gram karbohydrater per porsjon.

PRØV OGSÅ: Erte- og spinatsuppe med mozzarella

Ingredienser

2 porsjoner

1 gul løk
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ss eplesidereddik
1 ss tomatpuré
1 ts provencekrydder
2 tomater
2 gulrøtter
1 dl tørre røde linser
3-4 dl grønnsaksbuljong/vann
500 ml hakkede tomater
salt + pepper

4 stk jordskokk
1 boks kikerter (230 g)
1 ss olivenolje
1 ss provencekrydder
salt + pepper

Annonse

PRØV OGSÅ: Spicy tomat- og sellerirotsuppe – den perfekte kveldsmat

Fyldig tomatsuppe med ristet jordskokk

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

Fremgangsmåte

1. Skrell jordskokken og del i mindre biter. Ha i en ildfast form eller på en bakeplate sammen med kikerter, og vend sammen i olje og krydder. Bak i ovnen på 230 grader i ca 15 minutter, gjerne med grillelement.

2.  Finhakk løk og hvitløk og stek i litt olje med provencekrydder i bunnen av en mellomstor gryte, til løken er gyllen. Tilsett eplesidereddik og tomatpuré og la trekke inn.

3. Skrell og finhakk gulrøttene. Ha gulrøtter, linser og hakkede tomater i gryta sammen med grønnsaksbuljongen.

4. La gryta koke til både linsene og gulrøttene er møre, i ca 15 minutter. Juster evt med litt mer vann underveis.

5. Kjør jevnt med en stavmikser. Juster eventuelt med mer vann, ut i fra hvor tykk/tynn du liker suppen best.

6. Server i skåler og topp med ovnsbakt jordskokk og kikerter.

PRØV OGSÅ: Kremet gulrotsuppe med persillerot

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: