Mulligatawnysuppe
Karbohydrater: 9 gram per porsjon
Kalorier: 500 kcal per porsjon
Denne klassikeren er en smaksrik hønsesuppe i eksotisk stil.
Hvis du noen gang har sett Grevinnen og hovmesteren på lille julaften (hvem har vel ikke det – same prosedure every year), så har du garantert hørt om «Mulligatawnysuppe». Men har du smakt den?
Hvis ikke så er det sannelig på tide.
Mulligatawny er en indisk hønsesuppe med linser. Suppen er proppfull av eksotiske smaker fra karri, chili og kokosmelk. Dette er definitivt en klassiker du bør prøve.
PRØV OGSÅ: Oppskrift på indisk gryte
Ingredienser
Oppskrift til 4-5 porsjoner
1 stk kokt høne
1 løk
6 fedd hvitløk
1 rød chili (uten frø)
4 vårløk
1 grønt eple
100 g grønne linser
3 ts karri
2 ss smør
1 boks kokosmelk (lett)
1 l hønsekraft/hønsebuljong
olje
PRØV OGSÅ: Oransje kokossuppe
Fremgangsmåte
PS! Hvis du koker hønen selv, ta gjerne vare på kraften. Fettlaget som danner seg på toppen bruker du til å steke løken i.
1. Start med å finhakke løk, hvitløk, vårløk og chili.
2. Ha smør eller hønsefettet i en kjele og fres til løken blir blank, ha i karri og rør godt sammen.
3. Kok linser etter anvisning på pakken og skyll godt av i et dørslag.
4. Del eplet i terninger og skjær opp kjøttet fra hønen.
5. Ha kraft/buljong, kokosmelk, linser og epler i gryten og kok opp.
6. Tilsett kjøttet fra hønen og gi det et nytt oppkok.
PRØV OGSÅ: Gul curry med søtpotet og bønner
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.