Grillet brokkolisalat og tahinimarinerte bønner
Karbohydrater per porsjon: 31 gram
Hvorav fiber: 17 gram
En mettende og helt vegetarisk salat!
Denne salaten er både mettende, smakfull, proteinrik og helt plantebasert. Oppskriften er med kikerter og borlottibønner marinert i en digg dressing av tahini og sennep, men det passer like fint med alle typer linser og bønner. Bruk gjerne fantasien!
Jeg brukte rå sommersquash i oppskriften, men det er like godt med agurk. Reduser matsvinn ved å beholde brokkolistilken – den er nemlig supergod når den blir grillet!
PRØV OGSÅ: Proteinrik vegetarsalat med quinoa
Ingredienser
1 porsjon
1/3 brokkoli, med stilk
1 ss olivenolje
salt + pepper
150 g bønner (for eksempel en blanding av kikerter og borlottibønner/hvite bønner)
1 ss tahini (sesamsmør)
½ ts Disjon-sennep
½ ts honning
1 ts eplesidereddik
Pepper
2 ss kokende vann
en god neve salat etter ønske
¼ squash eller agurk
¼ avocado
PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med cottage cheese
Fremgangsmåte
1. Begynn med brokkolien som skal grilles. Del den i store buketter med stilk, ha bukettene på en bakeplate og ringle over olje, salt og pepper. Grill i ovnen (grillelement) på 230 grader i ca 7-8 minutter. Pass på så den ikke brenner seg.
2. Lag dressingen til bønnene ved å vende sammen tahini, sennep, honning, eddik, pepper og litt kokende vann. Tahinien tykner når du tilsetter eddik, så vannet er ment som en fortynner. Vend bønnene inn i dressingen.
3. Del squash/agurk og avocado i skiver og ha det sammen med salat i en skål. Topp med bønner og grilla brokkoli.
PRØV OGSÅ: Quinoasalat med avocado og hasselnøtter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.