Quinoasalat med nøtter og grillet bifftomat
Karbohydrat per porsjon: 30 gram
Hvorav fiber: 12 gram
Quinoasalat er et supert valg når du ønsker en mettende salat med mange gode næringsstoffer.
Quinoa er en perfekt ingrediens i en salat, det gjør retten rik på både fiber og protein, og du får også et godt og mettende måltid.
Bifftomat er perfekt å steke i skiver. Finner du ikke det, kan du fint steke vanlig tomat eller hele cherrytomater.
Du kan også gjerne tilsette andre grønnsaker etter ønske, bruk dine favorittgrønnsaker eller ta det du har tilgjengelig i kjøleskapet.
PRØV OGSÅ: Brokkolibowl med quinoa
Ingredienser
1 porsjon
0,5 dl tørr quinoa
En god neve fersk spinat
50 g grønne erter (frosne)
100 g sjampinjong (gjerne aroma)
2 ss gresskarfrø/solsikkekjerner/sesamfrø
5 valnøtter
1 ss olivenolje
salt + pepper
½ stor bifftomat eller en vanlig tomat
PRØV OGSÅ: Sommersalat med jordbær og halloumi
Fremgangsmåte
1. Kok quinoa i dobbel mengde vann
2. Finhakk spinat og tin ertene
3. Rist frø og nøtter i tørr stekepanne til de er gyllene
4. Del soppen i tynne skiver og stek på høy varme i tørr stekepanne. Den blir best hvis den får slippe væsken og få en sprø skorpe før du eventuelt tilsetter litt smør/olje
5. Vend sammen varm quinoa, erter, spinat, stekt sopp og rista frø/nøtter med litt olivenolje i en skål
6. Stek skiver av bifftomat i tørr panne til skivene har en fins stekeskorpe, og topp quinoasalaten med tomatskiver
7. Smak til med salt og pepper etter ønske
PRØV OGSÅ: Rosenkålsalat med edamame og sennepsdressing
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.