Lunsjsalat med cottage cheese
Karbohydrater per porsjon: 16 gram
Hvorav fiber: 6 gram
Denne friske salaten er perfekt som lunsj, mettende og supersunn.
Ost gjør seg alltid godt i en salat, og denne gangen har jeg valgt å bruke cottage cheese. Cottage cheese er en ferskost som inneholder mye protein og lite fett, den passer derfor utmerket som et proteinrikt tilbehør til salat.
Jeg har også valgt å tilsette ristede nøtter og frø i salaten for å gjøre den mer mettende og tilføre mer crunch.
Det er ingen fasit på hvilke grønnsaker du må bruke i salaten, du kan velge å følge denne oppskriften eller du kan bruke andre grønnsaker etter ønske.
PRØV OGSÅ: Proteinrik vegetarsalat med quinoa
Ingredienser
1 porsjon
1 hode hjertesalat
¼ agurk
5-6 cherrytomater
½ spisspaprika
10 røde druer
150 g cottage cheese
5 stk valnøtter
1 ss gresskarfrø / solsikkekjerner
½ ss olivenolje
salt + pepper
PRØV OGSÅ: Ridderostsalat med ovnsbakt søtpotet og paprika
Fremgangsmåte
1. Start med å dele hjertesalaten i strimler, agurken i biter, paprikaen i strimler og tomatene i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle eller på en tallerken.
2. Topp salaten med cottage cheese og druer delt i skiver.
3. Rist frø og valnøtter i tørr stekepanne og ha dem over salaten.
4. Helt til slutt kan du ringle over litt olivenolje, og smak til med salt og pepper.
PRØV OGSÅ: Lunsjsalat med ingefærgulrøtter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.