Lavkarbobrød

Lavkarbobrød

Sissel Brustad
Sissel er gründeren bak nettstedet MinMat. MinMat er et profesjonelt informasjonsverktøy der du har tilgang til ernæringsveiledning, oppskrifter, menyforslag.
Publisert første gang: 25.10.19 | Sist redigert: 20.09.21
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 12 gram per skive
Kalorier: 215 per skive

Du trenger ikke gi opp brødskiva selv om du spiser lavkarbo, alt du trenger er et saftig lavkarbobrød.

Lavkarbo er et kosthold der mengden karbohydrater er redusert til fordel for mer fett og proteiner. Så hva har brød egentlig her å gjøre, lurer du kanskje på?

Annonse

Et lavkarbobrød er et brød der melet er byttet ut med ulike typer frø, samt egg og rømme, som er kilder til protein og fett. Dermed kan du fint bevare den norske matpakketradisjonen selv om du lever på et kosthold med lite karbohydrater.

I denne oppskriften har vi brukt solsikkekjerner, sesamfrø og knuste linfrø. Solsikkekjerner inneholder lite karbohydrater, men et høyt innhold av proteiner, magnesium og folat og har en god nøtteaktig smak. Sesamfrø er rike på kalsium, vitamin B og E, de har mye proteiner og ingen kolesterol, mens linfrø faktisk er en kilde til Omega-3 fettsyrer og er i tillegg bra for kolesterolet. Dette er altså næringsrike og mettende ingredienser.

PS! Siden dette brødet bakes med både egg og rømme kan det være lurt å oppbevare det i kjøleskapet.

PRØV OGSÅ: Ost og hvitløksbrød med få karbohydrater

Ingredienser

lavkarbobrød
Foto: Getty.

Oppskrift til cirka 12-16 brødskiver

Annonse

6 egg
1.5 dl rømme
6 dl havrekli
1 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
4 ss knuste linfrø
1.5 ts bakepulver
1 ts salt
3 ss rapsolje

PRØV OGSÅ: Lavkarbo-tortillaer er fredagens nye vinner

Fremgangsmåte

1. Start med å piske egg

2. Bland inn de øvrige ingrediensene

3. Helles over i smurt brødform

4. Stekes på nederste rille i 180 grader, i ca 50 min

5. Avkjøl på rist

PRØV OGSÅ: Deilige lavkarbo-boller med søt glasur

Kilder: Bramat.no: Høyt kolesterol? Spis linfrø
Christensen Bakeri: Litt om frø og kjerner

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: