Grønnsaksgryte
Karbohydrater: 25 gram per porsjon Kalorier: 238 kcal per porsjon
Å servere en grønnsaksgryte til middag har tre fordeler; det er sunt, det er godt, og det er superenkelt å lage.
Grytemat er norsk husmannskost og perfekt å servere på hustrige dager. Ikke bare gir det deg varmen i kroppen, men gryteretter er også en ypperlig måte å få i seg mange sunne, gode grønnsaker på.
Grønsaksgryter som denne kan lages i mange ulike varianter. Det er opp til deg om du vil følge oppskriften til punkt og prikke, eller om du vil bytte ut noen grønnsaker med det du har liggende i kjøleskapet.
Hvis du ønsker å gjøre grønnsaksgryten enda mer mettende kan du tilsette noen proteinkilder som linser, kikerter eller grønne erter, eller kjøtt.
PRØV OGSÅ: Gryterett med sopp, kål og rotgrønnsaker
Ingredienser
Oppskrift til cirka 4 – 5 porsjoner
1 søtpotet
2 stk persillerot
½ sellerirot
1 løk
2 fedd hvitløk
3 stk gulrot
1 blomkål
1 ts malt spisskummen
1 ss ingefær ( revet)
1 ss karri
1 ts fenikkelfrø (malt)
2 dl creme fraiche 18%
½ dl vann
PRØV OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter
Fremgangsmåte
1. Start med å skrelle og hakke løk og hvitløk.
2. Skrell og del søtpotet, persillerot, sellerirot og gulrøtter i små terninger og del blomkålen i små buketter.
3. Surr fenikkel og spisskummen i litt olje og tilsett løk og hvitløk, stek til løken er blank.
4. Tilsett resten av krydderet og rør sammen.
5. Ha i alle grønnsakene og vann og la dette småkoke under lokk til grønnsakene er møre.
6. Tilsett blomkålbukettene, ingefær og creme fraiché og la dette småkoke i 5-7 min
7. Servér for eksempel med fullkornsris ved siden av.
PRØV OGSÅ: Sunn, god og enkel indisk gryte
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.