Vanntett insulinpumpe?

Vanntett insulinpumpe?

Maria Schmidt
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er veldig glad i hunden sin, Nevada, som hun en dag ønsker å trene til å bli en diabeteshund.

Mye av nåtidens teknologiske duppeditter finnes i en vanntett utgave, også insulinpumper. Det finnes derimot noen typer som ikke er vanntette, slik som min. Hvordan får jeg til å gjøre min favorittaktivitet i vannet selv om jeg bruker en slik pumpe?

Accu-Chek Guide

Noen vil kanskje si at det enkleste er å bruke penn den dagen man skal ut å bade, hvis man ikke har en vanntett pumpe. Jeg synes ikke det er enkelt å bytte over fra pumpe til penn når jeg er så vant til det ene. Derfor foretrekker jeg heller å finne en måte å kombinere pumpe med ønsket vannaktivitet.

LES OGSÅ: Be om hjelp når du trenger det

Paddleboard

Min favorittaktivitet i vannet er å bruke paddleboard, eller padlebrett på godt norsk. Dette begynte jeg først med i sommer, men jeg elsker det! Denne aktiviteten kan fint kombineres med bruk av insulinpumpe. Men det er viktig å ha en vanntett pose å oppbevare den i ved behov. Dersom man kun holder seg på brettet uten å bade, er det som regel ingen fare for at pumpen blir utsatt for vann. Vel og merke så lenge man er trygg på å ikke velte.

Jeg liker derimot å veksle mellom svømming og padling, så det jeg gjør at jeg kobler av pumpen de gangene jeg går av brettet for å bade. Så legger jeg den trygt i den vanntette posen, som jeg plasserer under festestroppene på brettet. Slik blir pumpen aldri utsatt for vann, og jeg kan bade så mye jeg vil med pumpen og brettet rett i nærheten for rask tilkobling igjen.

LES OGSÅ: Glamping og diabetes = sant!

Accu-Chek Mobile - Boots

Vanntett pumpebag

Det sier seg selv at å bruke en insulinpumpe som ikke er vanntett ved andre vannaktiviteter, hvor man ikke hyppig veksler mellom å være over og under vann, blir en større utfordring. Det finnes derimot vanntette bager, tilpasset enkelte pumpetyper, som kan benyttes ved bading uten å måtte koble av pumpen. Dette er ikke noe jeg har prøvd selv ettersom jeg ikke har hatt behov for det. Men det virker som et godt alternativ for de som vil unngå å bruke penn, men som vil ha pumpen tilkoblet ved bading.

LES OGSÅ: Insulinpumpe på stranden – hva må du tenke på?

Det finnes mange insulinpumper, og heldigvis har man mulighet til å velge type etter eget behov.

Accu-Chek Mobile

 

0/5 (0 Reviews)
Del: