En drøm om virkeligheten

En drøm om virkeligheten

Maria Jørgensen
Maria er født i 1994. Hun fikk diabetes type 1 i 2012, og bruker til daglig insulinpumpe. Maria er opprinnelig fra Sørum, men bor i Namsos og jobber som autorisert dyrepleier.
Publisert første gang: 01.08.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Jeg har fått en ny pumpe som er oppladbar og ikke batteridrevet som min forrige. Det er uvant, og det fikk jeg virkelig kjenne på her om natten, i en drøm…

Annonse

Natt til 4. juli drømte jeg at jeg ble svært kvalm på jobb. Jeg husker at jeg kommenterte til sjefen min at jeg følte meg veldig dårlig og at jeg trodde jeg måtte dra hjem. Jeg hadde alle symptomene på høyt blodsukker, men det klarte jeg ikke å koble i drømmen.

LES OGSÅ: Slik opplever jeg føling

Høyt blodsukker

Jeg var så kvalm at jeg til slutt våknet. Til min fortvilelse var kvalmen like sterk da som i drømmen. Da skjønte jeg med en gang at det var på grunn av blodsukkeret. Jeg grep tak i pumpen og så at blodsukkeret lå på 26,7 mmol. Jeg merket også raskt at slangen ikke var tilkoblet infusjonssettet.

LES OGSÅ: «Du har vel aldri høyt blodsukker?»

Frakoblet pumpe

Jeg kom på at jeg koblet fra pumpen like før jeg la meg kvelden før, fordi jeg skulle en rask tur på do. Pumpen var tilkoblet laderen, og jeg glemte å koble den på meg selv før jeg la meg igjen.

Annonse

Da jeg våknet hadde det gått totalt 5 timer uten insulintilførsel, takket være min kroniske klønethet. Det å være en kløne kombinert med en ny, oppladbar pumpe kan tydeligvis gå hardt for seg i startfasen.

LES OGSÅ: Når insulinpumpen feiler

Forsvarsmekanisme?

Jeg synes det er interessant at jeg i drømmen var kvalm på samme måte som i virkeligheten. Det er en veldig bra forsvarsmekanisme, om det kan kalles det, at drømmer inkluderer symptomer når de blir sterke nok. Da har man mulighet til å våkne og behandle situasjonen. Jeg pøste på med insulin kl. 04 om morgenen og våknet senere helt fin i formen igjen.

LES OGSÅ: Slik kan diabetes påvirke søvnen din

Har du noen gang drømt at du har hatt symptomer på høyt blodsukker?

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
1/5 1 tilbakemelding
Del: