Ovnsbakt aubergine med sesam-marinade
Karbohydrater per porsjon: 8 gram Hvorav fiber: 4 gram
Denne lille retten er perfekt servert som tilbehør til en salat i stedet for kjøtt.
Ifølge Helsedirektoratet bør vi helst begrense inntaket av rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt til 500 gram i uka. Det er kanskje ikke like enkelt for alle, men én måte å gjøre det på er for eksempel ved å innføre én vegetardag i uka.
Er du skeptisk? Frykt ikke. Vegetarmat kan være både spennende og smaksrikt – det er denne retten et godt eksempel på.
Ovnsbakt aubergine er proppet full av spennende smaker, og passer perfekt som kjøtterstatning eller som tilbehør.
PRØV OGSÅ: Grønn lasagne – vegetarisk og smakfull
Ingredienser
2 porsjoner
1 aubergine
1 ss sesamolje
1 ss eplesidereddik
1 ss soyasaus/tamari/ketsjap manis
1 ts tamarid eller miso
½ ts paprikakrydder
½ ts malt koriander
1 ss ristede sesamfrø
1 ss tahini
PRØV OGSÅ: Råkostsalat med peanøttsaus
Fremgangsmåte
1. Vend sammen alle ingrediensene til marinaden
2. Del auberginen i to på langs. Snitt et rutete mønster ned i hver halvdel og ha dem i en ildfast form eller på en bakeplate
3. Fordel marinaden over de to halvdelene, og gni den godt inn slik at det renner ned i snittene
4. Grill auberginen på 220 grader i ca 40 minutter
5. Topp med litt tahini og sesamfrø
PRØV OGSÅ: Vegetarisk tex-mex-gryte
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.