Ovnsbakt pannekake med ost og grønnsaker
Karbohydrat per porsjon: ca 23 gram
Hvorav fiber: ca 7 gram
Pannekaker kan brukes til så mangt – hvorfor ikke prøve fylte ovnsbakte pannekaker?
Denne retten egner seg like godt til lunsj som til middag. Denne pannekakeoppskriften er helt uten hvetemel og helt uten sukker! Pannekakene er laget med bokhvetemel, og er derfor også glutenfrie.
Om du ønsker det kan du fint bytte ut pannekakene med lomper eller lefser.
Når det gjelder fyllet må du ikke følge oppskriften slavisk, her kan du fint variere grønnsakene etter smak og behag og lage det fyllet du liker best. Det er en fin måte å bruke opp grønnsaksrestene du har liggende i kjøleskapet.
PRØV OGSÅ: Gulrotpannekaker
Ingredienser
4 porsjoner
Pannekaker:
2 dl bokhvetemel
2 dl vann
1 krm salt
smør eller olje til steking
Fyll:
20 cherrytomater (evt to store tomater)
½ squash
½ brokkoli
2 gulrøtter
4 egg
1 ss provencekrydder
olje til steking
salt + pepper
ca 150 g hvitost
PRØV OGSÅ: Toast av speltlompe
Fremgangsmåte
1. Begynn med pannekakene: Bland sammen mel, salt og vann og la røra hvile minst 30 minutter før du steker. Stek så pannekaker i smør/olje i varm panne.
2. Finhakk alle grønnsakene og stek i en stekepanne med olje og krydder. Når grønnsakene er myke, kakker du eggene i panna og rører lett rundt til eggene setter seg.
3. Ha ost på den ene halvdelen av hver pannekake. Topp med fyll oppå osten, og ha så litt mer ost på toppen av grønnsakene, før du bretter pannekaken sammen.
4. Ha de fylte pannekakene i en ildfast form og bak i ovnen på 220 grader i 5-6 minutter, til osten er smeltet.
5. Server med for eksempel litt hummus og kanskje en frisk salat.
PRØV OGSÅ: Vaffeltoast av havremel – uten sukker
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.