Oppskrift på rogneblad panna cotta

Oppskrift på rogneblad panna cotta

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 23.05.19 | Sist redigert: 06.06.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 3 g per 100

Oppskrift på en dessert litt utenom det vanlige? Vil du lage en panna cotta med en litt utradisjonell vri, så prøv gjerne denne oppskriften med rogneblader.

Annonse

Nyutsprungne rogneblader gir nemlig en nydelig mandelsmak på denne panna cottaen. Denne oppskriften har også lite karbohydrater. Våren er tiden til å plukke rogneblader. Så nyt godene naturen har å by på denne årstiden og lag en dessert det kommer til å gå gjeterord om!

Dette trenger du:

3 dl fløte

2 dl helmelk

2-3 ss sukrin+ (eller etter smak)

1 god neve rogneblader (NB!bare de som nettopp har sprunget ut eller er på vei til å springe ut, de eldre er for bitre)

Annonse

2 plater gelatin

Slik gjør du:

Bruk bare de helt nyeste rognebladene, gjerne de som ikke er helt sprunget ut enda. De eldre er for bitre. Varm opp melken til like under kokepunktet med rognebladene oppi.

Rogneblad panna cotta

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

La stå og trekke til den har fått godt med smak, en halvtime eller lenger.

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca fem minutter. Varm opp fløtemelken og smelt bløtlagt gelatin rett oppi. Ha i passe former og sett kaldt fram til servering.

Rogneblad panna cotta

Foto: Hanne Storhaug Jensen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRØV GJERNE: Panna cotta med yoghurt

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: