Panna Cotta med yoghurt – med video!

Panna Cotta med yoghurt – med video!

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 20.07.16 12:00
Karbohydrater: 23 gram per 100 gram

Panna Cotta er en italiensk dessert av fløte, vanilje, og sukker. Det er ikke vanskelig å lage variant som smaker like godt, men med bedre næringsinnhold og mindre sukker. Yoghurten setter en frisk smak, og bidrar med gode og viktige næringsstoffer.

Accu-Chek Mobile - Boots

Du trenger:

Til 2-4 porsjoner

  • 3 gelatinplater
  • 1 ½ dl fløte
  • ½ dl helmelk
  • 1 vaniljestang
  • 45 g sukrin gold
  • 55 g agavesirup (ev annen søtning)
  • 2,5 dl tyrkisk yoghurt naturell

Fremgangmåte:

  1. Legg gelatin i kaldt vann.
  2. Del vaniljestang i to, skrap ut frøene og ha stang og frø i en gryte sammen med fløte, melk og sukrin. Kok opp og la trekke på svak varme ca 10 minutter. Rør innimellom.
  3. Ta gryten av platen, klem vannet ut av gelatinen og smelt den oppi fløtemelken. Rør inn agavesirup.
  4. Ha i passe former (kast vaniljestangen) og sett kjølig til de har stivnet.

Mindre karbohydrater i tyrkisk yoghurt

Tyrkisk yoghurt (som forøvrig er produsert i Sverige) inneholder mer fett og litt mindre karbohydrater enn vanlig yoghurt naturell. Mange med diabetes opplever å ha bedre kontroll på blodsukkeret når de spiser mer fett på bekostning av karbohydratene, og for dere kan denne yoghurten være et fint alternativ.

Mye sukker i yoghurt med smak

Det er uansett best å velge yoghurt naturell, samme hvilken type man velger. Disse inneholder kun melk/fløte og yoghurtkultur (bakterier). I yoghurtene med smak er det som regel mye sukker og andre tilsetningsstoffer. Liker du at yoghurten smaker litt søtere kan du for eksempel røre inn litt søte bær.

Med en god jordbærsaus, kanskje?

Foto: Roche

Foto: Roche

0/5 (0 Reviews)
Del: