Ovnsbakt kikertform med squash

Ovnsbakt kikertform med squash

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 04.04.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat: 28 gram per porsjon
Hvorav fiber: 13 gram

Denne ovnsbakte kikertformen er rik på fiber og er stappfull av bra næring.

Annonse

Denne raske middagen er fin som en enkel vegetarrett alene, eller servert sammen med fetaost. Du kan selvsagt også servere den som en del av et større måltid. Da passer kikertformen fint å servere med fetaost, hummus og en frisk, grønn salat.

Tilsett gjerne andre grønnsaker etter ønske, for eksempel tynne skiver av gulrot, løk eller aubergine.

PRØV OGSÅ: Moussaka med linser 

Ingredienser

ovnsbakt kikertform

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

2 porsjoner

1 boks kikerter (ca 200 gram)
1 stk purre
1 stk rød paprika
1 stk squash
2 ss olivenolje
1 ts provencekrydder
1 krm pepper
1 krm salt

Annonse

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt omelettform med grønnsaker

Fremgangsmåte

1. Del alle grønnsakene i mellomstore biter

2. Skyll kikertene godt og bland grønnsaker, kikerter, olje og krydder godt i en ildfast form

3. Bak formen i ovnen (gjerne med grillelement) på 230 grader i ca 20-25 minutter

PRØV OGSÅ: Grønnkålsalat med ovnsbakt sesamlaks

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: