Ovnsbakt kikertform med squash

Ovnsbakt kikertform med squash

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat: 28 gram per porsjon
Hvorav fiber: 13 gram

Denne ovnsbakte kikertformen er rik på fiber og er stappfull av bra næring.

Denne raske middagen er fin som en enkel vegetarrett alene, eller servert sammen med fetaost. Du kan selvsagt også servere den som en del av et større måltid. Da passer kikertformen fint å servere med fetaost, hummus og en frisk, grønn salat.

Tilsett gjerne andre grønnsaker etter ønske, for eksempel tynne skiver av gulrot, løk eller aubergine.

PRØV OGSÅ: Moussaka med linser 

Ingredienser

ovnsbakt kikertform

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

2 porsjoner

1 boks kikerter (ca 200 gram)
1 stk purre
1 stk rød paprika
1 stk squash
2 ss olivenolje
1 ts provencekrydder
1 krm pepper
1 krm salt

PRØV OGSÅ: Ovnsbakt omelettform med grønnsaker

Fremgangsmåte

1. Del alle grønnsakene i mellomstore biter

2. Skyll kikertene godt og bland grønnsaker, kikerter, olje og krydder godt i en ildfast form

3. Bak formen i ovnen (gjerne med grillelement) på 230 grader i ca 20-25 minutter

PRØV OGSÅ: Grønnkålsalat med ovnsbakt sesamlaks

0/5 (0 Reviews)
Del: