Woksalat med laks og peanøttsaus
Karbohydrater: 13 gram per porsjon
Hvorav fiber: 10 gram
Prøv en ny vri på laksemiddagen med en deilig woksalat.
Laks er både sunt og godt, men det kan fort bli kjedelig å spise den på samme måte hver eneste gang. Så hvorfor ikke prøve noe nytt?
Mye takket være peanøttsausen har denne woksalaten spennende smaker, og er perfekt som lett lunsj eller middag. Tilsett gjerne andre grønnsaker om du ønsker det – her passer det med både stekt paprika, løk, sopp, vårløk og squash.
PRØV OGSÅ: Ovnsbakt thaiform – middag som lager seg selv
Ingredienser
1 porsjon
1 stor gulrot
¼ brokkoli
1 laksefilet (100-125 g)
olje til steking
1 ss peanøttsmør
1 ts soyasaus eller tamari
1 ts sriracha (chillisaus)
3-4 ss kokende vann
en god neve fersk spinat
¼ avocado
fersk koriander
1 ts sesamfrø
PRØV OGSÅ: En klassisk Pad Thai er perfekt hverdagsmat
Fremgangsmåte
1. Del gulrot i tynne strimler og brokkoli i buketter
2. Skjær laksefileten i terninger, ca 6 stk
3. Vend sammen peanøttsmør, soyasaus, chillisaus og vann. Juster eventuelt med mer vann
4. Stek grønnsakene i litt olje på høy varme i en stekepanne i cirka 3 minutter
5. Tilsett laksen i terninger og stek videre et par minutter, til laksen er gjennomstekt
6. Ha stekepannen av varmen og vend inn spinat og peanøttdressingen
7. Server i en skål med avocado, sesamfrø og fersk koriander
PRØV OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.