Oppskrift på mandelpudding

Oppskrift på mandelpudding

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 14.02.19 | Sist redigert: 07.03.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 5,5 (uten bær)

Jeg er veldig glad i desserter og søtt. Men det er helt umulig å kjøpe noe i butikken som ikke er fullt av sukker. Så da blir jo alternativet å lage mandelpudding selv. Heldigvis er det ganske lett!

Annonse

Det jeg bruker mye tid på er oppskrifter som må gjøres om med ingredienser og mål. I begynnelsen i min omlegging til lavkarbokosthold synes jeg det var frustrerende.

Det tok lang tid å få til oppskrifter, og selvkomponert mat var ofte en katastrofe. Så det er ofte lurt å kjøpe kokebøker og følge blogger for inspirasjon. Bare på få år har det blitt ett stort utvalg av bøker innen alle kategorier i mat.

Hjemmelaget er best

Tilbake til puddingen. Jeg er ikke så begeistret for puddinger som blir solgt i butikk. De er ofte full av tilsetningsstoffer, selv om de har lavt karbohydratinnhold. Denne oppskriften har tatt utgangspunkt i prinsessepudding/mandelpudding. Kjært barn har mange navn 🙂

Jeg stekte puddingene i syltetøyglass. Hvorfor? Skru lokket på glasset og puddingen er klar for å være med på jobb eller trening 🙂 Så lav varme som 140 grader går fint.

Dette trenger du:

  • 30 gram smør
  • 1 dl fløte
  • 1 dl vann
  • 4 ss Tagatesse
  • 1 1/2 ts Xanthan gum
  • 10-12 dråper mandelessens
  • 2 ss hakkede mandler
  • 3 egg

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kasserolle, og visp inn Xanthan gum.

Annonse

Tilsett fløte og vann. Kok opp mens du visper kraftig. Det blir en tykk grøt av dette. Ta kasserollen til siden.

Del eggene og pisk eggehvitene helt stive. Pisk eggedosis av eggeplommer og Tagatesse. Eggedosisen skal røres inn i den lunkne grøten. Tilsett så hakkede mandler og mandelessens.

Så skal eggehviten røres forsiktig inn.

mandelpudding

Foto: Benedikte Knudsen

 

 

 

 

 

 

 

Jeg fordelte deigen i 3 syltetøyglass, men det holder fint til 4 porsjoner etter en middag. Puddingen hever seg i glassene, så bruk medium store glass. (faller sammen igjen når man tar de ut av ovnen)

Så stekte jeg puddingen i 45 min på 140 grader nederst i ovnen. Du kan selvfølgelig bruke små ildfaste former, eller en større form.

Puddingen kan spises rett fra ovnen, lun, eller kald fra kjøleskapet.

Skru lokket på og du kan ta med deg ett godt mellommåltid.

Topp gjerne puddingen med syltetøy, bær og hakkede nøtter etter smak

God fornøyelse!

PRØV GJERNE: Deilig sjokoladechiapudding

For flere oppskrifter på bloggen min, se: www.mintype1mat.no

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: