Oppskrift på nydelige julekaker

Oppskrift på nydelige julekaker

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.
Publisert første gang: 06.12.18 | Sist redigert: 03.01.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Hele deigen inneholder 26 karbohydrater

Jeg er utrolig glad i julen. Det er en egen stemning i førjulstiden. En tid for ettertanke og takknemlighet. Og en tid for å spise julekaker!

Annonse

Julen er også en tid for matlaging og baking. Jeg har laget noen småkaker som nok egner seg året rundt, men de passer inn i julen også.

Kakene (noen vil kanskje kalle det kjeks) er lett å lage, og mønsteret kan man selv variere.

Dette trenger du:

Ca. 60 stykker

200 gr. smør

20 gr. fiberfin

Annonse

200 gr. mandelmel

1/2 dl tagatesse

1/2 ts vaniljepulver

3 ss kakao

Slik gjør du:

  • Kjør alle ingrediensene, bortsett fra kakao, i en kjøkkenmaskin med kniv. Man skal ende opp med en konsistens som skal være som myk marsipan.
  • Ta ut 1/4 del av deigen. Kjør resten av deigen, sammen med kakao, til den har fått en fin sjokoladefarge.
  • Del sjokoladedeigen i tre like deler.
  • Start med å rulle ut den mørke og den hvite deigen til fire like lange pølser.
  • Sett sammen en lys og en mørk pølse, og legg den lyse oppå i midten. Legg så den siste mørke oppå den hvite, og press de lett sammen. Trill til en litt tykk pølse. (se bildene under). Da blir det en sebramønstret kake.
  • Del så opp i 3-4 mm tykke skiver (det blir ca. 60 stk.).
julekaker

Foto: Benedikte Knudsen

Her er forslag til andre mønster: Ha halve deigen mørk og halve lys. Lag fire pølser til sammen og trykk dem flate med hendene. Legg de lagvis oppå hverandre. Når man da skjærer i deigen får man sebrastriper.

Man kan også rulle to mørke og to lyse pølser sammen til en stor. Da får man marmorering i mønsteret. Bare å bruke fantasien.

julekaker

Foto: Benedikte Knudsen

Stek så på 200 grader i 7-10 min. (ett brett om gangen)

Oppbevares i tett boks.

God fornøyelse!

PRØV OGSÅ: Saftig julekake

For flere oppskrifter, se bloggen min på www.mintype1mat.no

 

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: