Oppskrift på nydelige julekaker
Hele deigen inneholder 26 karbohydrater
Jeg er utrolig glad i julen. Det er en egen stemning i førjulstiden. En tid for ettertanke og takknemlighet. Og en tid for å spise julekaker!
Julen er også en tid for matlaging og baking. Jeg har laget noen småkaker som nok egner seg året rundt, men de passer inn i julen også.
Kakene (noen vil kanskje kalle det kjeks) er lett å lage, og mønsteret kan man selv variere.
Dette trenger du:
Ca. 60 stykker
200 gr. smør
20 gr. fiberfin
200 gr. mandelmel
1/2 dl tagatesse
1/2 ts vaniljepulver
3 ss kakao
Slik gjør du:
- Kjør alle ingrediensene, bortsett fra kakao, i en kjøkkenmaskin med kniv. Man skal ende opp med en konsistens som skal være som myk marsipan.
- Ta ut 1/4 del av deigen. Kjør resten av deigen, sammen med kakao, til den har fått en fin sjokoladefarge.
- Del sjokoladedeigen i tre like deler.
- Start med å rulle ut den mørke og den hvite deigen til fire like lange pølser.
- Sett sammen en lys og en mørk pølse, og legg den lyse oppå i midten. Legg så den siste mørke oppå den hvite, og press de lett sammen. Trill til en litt tykk pølse. (se bildene under). Da blir det en sebramønstret kake.
- Del så opp i 3-4 mm tykke skiver (det blir ca. 60 stk.).
Her er forslag til andre mønster: Ha halve deigen mørk og halve lys. Lag fire pølser til sammen og trykk dem flate med hendene. Legg de lagvis oppå hverandre. Når man da skjærer i deigen får man sebrastriper.
Man kan også rulle to mørke og to lyse pølser sammen til en stor. Da får man marmorering i mønsteret. Bare å bruke fantasien.
Stek så på 200 grader i 7-10 min. (ett brett om gangen)
Oppbevares i tett boks.
God fornøyelse!
PRØV OGSÅ: Saftig julekake
For flere oppskrifter, se bloggen min på www.mintype1mat.no
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.