Jeg får ikke sove!

Jeg får ikke sove!

Kjell Arild Ueland
Født i 1969, pappa til 3 og har hatt diabetes type 1 siden 1981. Merker nå slitasjen som diabetesen har gitt meg, men er opptatt av trening og prøver å ha et positivt og humoristisk syn på livet.
Publisert første gang: 13.12.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Det er natt og alle sover, slik man skal. Men ikke jeg, jeg har nok en våkenatt. Jeg kan ikke skylde på andre, men jeg kan skylde på diabetesen.

Annonse

Klokka har for lengst passert det tidspunktet der den nye dagen offisielt starter, og resten av gjengen min har sovnet for lenge siden.

Det er faktisk en god stund siden jeg og gikk og la meg for å sove, men nå sitter jeg visst her og skriver dette innlegget om ikke å få sove. For det er akkurat det jeg sliter med i kveld, jeg får ikke sove, igjen.

Som så mange netter før så vet jeg jo hvorfor jeg ikke får sove. Det er ikke fordi jeg har noen tanker som plager meg. Det er heller ikke noen som holder meg våken fordi de snorker. Nei, det er den jæ**a diabetesen som har fu**et det til for meg, igjen. (Beklager språket, men lite søvn gjør meg irritabel).

LES OGSÅ: Visste du at mange med diabetes type 2 lider av søvnapné?

Sliten av svingende blodsukker

Det har selvfølgelig vært atter en dag der blodsukkeret har svingt så mye at jeg kunne brukt grafen på insulinpumpa til å bygge verdens råeste berg og dalbane.

Annonse

Kanskje må man ha diabetes selv for å skjønne hvor vanvittig trøtt man blir av sånne berg- og dalbane-opplevelser.

Mann skriver på laptopen får ikke sove

Illustrasjonsfoto: Designed by Freepik

Jeg vet at kona mi, Hege, har rett når hun prøver å fortelle meg hvor lite smart det er å sovne på sofaen når det bare er 3-4 timer til det er normalt å gå å legge seg. Jeg vet det. Men jeg klarer ikke la være.

Det nytter så lite, for kroppen og øynene er langt forbi det stadiet der sunn fornuft er det som gjelder. Her blir både jeg og Hege fullstendig overkjørt og kroppen gjør som den vil. Den vil sove der og da, og driter fullstendig i at den ødelegger for resten av denne natta, og dagen i morgen.

Jaja, jeg får vel bare leve med det. Det er lite jeg får gjort med dette akkurat nå. Derfor skriver jeg likegreit om det til deg, også satser jeg på at diabetesen er litt snillere med meg i morgen.

God natt og sov godt!

LES OGSÅ: 7 tips til bedre søvn

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: