Erte- og spinatsuppe med mozzarella
Karbohydrater per porsjon (med topping): 30 gram
Hvorav fiber: 12,5 gram
Supper er både lettvint og smakfullt, og gjør seg perfekt som en enkel hverdagsmiddag.
Dette er en erte- og spinatsuppe rik på fiber, og takket være ertene har den en digg, fyldig smak.
Topping er også viktig for å gjøre en suppe til et fullverdig og mettende måltid. Jeg toppet suppen med mozzarella og ristede frø. Det gjør måltidet komplett!
LES OGSÅ: Grønn lasagne – vegetarisk og smakfull
Ingredienser
4 porsjoner
2 ss rapsolje
1 ss provencekrydder
1 stk purre
2 fedd hvitløk
1 ss eplesidereddik
350 g frosne erter
4 stk poteter
1/2 stk sellerirot
1 pose fersk spinat (250 g)
1,5 l grønnsaksbuljong
salt og pepper
Topping:
2 stk mozzarella
4 ss ristede gresskarkjerner
LES OGSÅ: Spicy tomat- og sellerirotsuppe – den perfekte kveldsmat
Fremgangsmåte
1. Finhakk purre og hvitløk og stek gyllent i olje med provencekrydder. Tilsett eddik og la det trekke inn.
2. Finhakk potet og sellerirot. Ha potet, sellerirot og erter i kjelen og tilsett kraft. La koke til alt er mykt.
3. Rør inn spinat.
4. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt/pepper og juster eventuelt konsistensen med litt mer vann eller grønnsakskraft.
5. Topp med revet mozzarella og gresskarkjerner ristet i tørr panne.
LES OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.