Tropisk kake med guavafrukt
Karbohydrater: Hele kaken: 22,4
Ja, nå har jeg laget tropisk kake med guavafrukt. I jakten på matvarer med lavt karbohydratinnhold kommer jeg over litt eksotisk innimellom.
Guava er altså en eksotisk frukt som ikke bare er lav på karbohydrater (5 gram per 100 gram), men inneholder også mye mineraler og vitaminer. Den er spesielt rik på C-vitamin, faktisk 4,5 ganger mer enn appelsin. Slekten omfatter ca. 100 arter og dyrkes i mange tropiske områder.
Fruktkjøttet er søtt og personlig synes jeg det minner litt om pære. I midten finner du mange små, harde frø. Den kan spises som den er, med skall, men til denne kaken fjernet jeg skallet og det meste av frøene. Skal du spise den naturell, så vask frukten godt på samme måte som du gjør med epler.
Guava kan brukes til mye, blant annet i salat, til juice, syltetøy og gele. Eller som jeg har gjort her, i bakst. Dette ble en kjempegod kake som minner veldig om eplekake. Og med det lave karboinnholdet, er det bare å nyte.
Den eksotiske frukten kan være vanskelig å få tak i, men jeg fant den i en butikk som selger mye eksotisk matvarer. Sjekk gjerne slike butikker, i tillegg til asiatiske og velassorterte frukt- og grønt butikker. Spør personale om de eventuelt kan bestille. Dette er en lettvint kake å lage, og ikke tar det lang tid heller. Bare å sette i gang 🙂
PRØV GJERNE: Saftig glutenfri eplekake
Dette trenger du:
Bunn:
• 210 gram ferdig skrelt guavafrukt
• 50 gram Tagatesse
• 1 ss smør
• 1ss Sukrin Gold
• 1 ts kanel
Topp:
• 50 gram Tagatesse
• 100 gram smør
• 100 gram mandelmel (fettredusert)
• 2 egg
• 1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Bunn:
• Kok opp Tagatesse og smør til en lys karamell.
• Hell blandingen i en bakepapirkledd form på 22 cm i diameter.
• Skrell og kutt guavafrukten i tynne skiver.
• Fordel skivene på karamellblandingen.
• Strø Sukrin Gold og kanel oppå skivene.
Topp:
• Visp smeltet smør og Tagatesse lyst.
• Tilsett eggene og pisk godt.
• Sikt mandelmel og bakepulver i blandingen og rør inn.
• Fordel deigen utover guavaskivene.
Stek så kaken i ovnen på 175 grader til lysebrun. (ca. 30 minutter)
Avkjøl kaken og vend den på et fat.
Da kommer bunnen opp, og den karamelliserte frukten vises. Nam 🙂
Denne fremgangsmåten kan brukes til de fleste frukter, men ikke alle er så lav på karbohydrater, så det er vel verd å lete litt etter den.
Spander en god klatt krem på 🙂
For flere deilige oppskrifter, se: www.mintype1mat.no
God fornøyelse 🙂
PRØV GJERNE: Grov gulrotkake med bær og krem
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.