Nydelig quinoasalat
Karbohydrater: ca 14 g per 100 (ca 11,5 g per 100 uten honning)
Quinoasalat er en sunn og sikker vinner! Quinoa er et lite, næringsrikt frø og passer blant annet godt som base i salater.
Denne salaten er god alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk. Den holder seg 4-5 dager i kjøleskap.
Dette trenger du:
2 dl quinoa
4 dl vann
1 paprika
1 agurk
1 liten rødløk
1 boks kikerter (ca 240 g kikerter)
PRØV OGSÅ: Rødbetsalat med chevre og granateple
Dressing:
2 sitroner, saften
1 bunt bladpersille
2 hvitløksfedd
2 ss honning (kan sløyfes)
5 ss olivenolje
Salt og pepper
Quinoa inneholder alle de essensielle aminosyrene (de kroppen ikke kan lage selv), noe som er svært sjelden i mat fra planteriket.
Slik gjør du:
1. Skyll quinoaen godt i kaldt, rennende vann. Kok opp 4 dl vann og 2 dl quinoa, la småkoke på middels varme uten lokk. Quinoaen er ferdig når vannet er borte (fra 10-20 minutter – små mengder quinoa tar kortere tid å koke enn store). Ta av varmen og sett på lokk. La stå i fem minutter før du tar av lokket og rører rundt med en gaffel. Slik får du perfekt quinoa!
2. Bland ingrediensene til dressingen: saften av to sitroner, to pressede/finhakkede hvitløksfedd, finhakket bladpersille og honning. Smak til med salt og pepper.
3. Kutt grønnsakene i små biter.
4. Bland sammen grønnsaker, quinoa, kikerter og dressing. Smak til med mer salt og pepper hvis det trengs.
Serveres for eksempel til grillet kylling.
God middag!
PRØV GJERNE: Lun quinoasalat med aubergine og halloumi
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.