Selleri- og gulrotsuppe
Karbohydrater per porsjon (uten topping): 23 gram
Hvorav fiber: 8 gram
Supper er en gjenganger som restemat-middag hos meg, det er både lettvint og smakfullt.
Denne er en selleri- og gulrotsuppe som gjør seg godt som middag eller varm kveldsmat. Suppen blir ekstra digg hvis du tar deg tid til å bake grønnsakene i ovnen først, men det går også helt fint å lage en rask utgave ved å koke alt.
PRØV OGSÅ: Oransje kokossuppe
Ingredienser
4 porsjoner
1 stk paprika
8 stk gulrøtter
2 stk poteter
½ stk sellerirot
½ stk purre
2 ss olivenolje
1 ss provencekrydder
salt og pepper
2 l grønnsaksbuljong
1 ss eplesidereddik
1 dl fløte
Forslag til topping:
Kokt quinoa
Egg
Koriander
Ristede gresskarkjerner
Olivenolje
Salt + pepper
PRØV OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe
Fremgangsmåte
1. Del alle grønnsakene i biter og ha dem på en bakeplate, ringle over olivenolje, provencekrydder og litt salt og pepper.
2. Bak grønnsakene i ovnen på 220 grader i ca 20-25 minutter.
3. Ha ovnsbakte grønnsaker i en gryte og hell over grønnsaksbuljong. Tilsett eddik.
4. Kjør suppen glatt med en stavmikser og vend inn havrefløten. Smak til med salt/pepper og juster eventuelt konsistensen med litt mer vann eller grønnsakskraft.
5. Topp med ønsket tilbehør.
PRØV OGSÅ: Deilig fransk løksuppe
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.