Rågod, sukkerfri brownie
Karbohydrater (minus fiber): ca 17 g per 100 g
Brownie for liten og for stor! En ting kan jeg love deg: Denne brownien får du ganske sikkert ikke nok av!
Denne brownien var så god at vi spiste den opp på en dag, bare treåringen og meg;o) Dette er en oppskrift på en kake uten sukker, derfor har den langt færre karbohydrater enn en klassisk brownie.
PRØV OGSÅ: Müslibarer med peanøttsmør
Ingredienser:
Oppskrift til 22 cm form
75 g smør
75 g sukkerfri, mørk sjokolade
75 g sukrin gold
225 g fibersirup clear* (helsekost/nettbutikk)
75 g siktet mel, for eksempel landhvete, ølandshvete eller speltmel
3 ss kakao, gjerne rå
1 stort egg
*Fibersirup clear er et produkt som inneholder mye fiber, og i utgangspunktet skal ikke fiber kunne øke blodsukkeret. Det har likevel vist seg at noen kan få større utslag på blodsukkeret enn man kunne forvente. Derfor kan det være lurt å prøve deg fram for å se hvilken effekt søtningsmiddelet har på deg.
PRØV GJERNE: Glutenfri søtpotetbrownie med peanøttsmør
Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 170 grader, over- og undervarme.
2. Smelt smøret, ta av platen og smelt sjokoladen oppi smøret.
3. Bland sammen alle ingrediensene, rør inn egg til slutt.
4. Ha bakepapir i bunnen av en kakeform. Du kan eventuelt smøre kantene også.
5. Stekes på 170 grader. Hvor lenge avhenger av ovn og tykkelse på kaken, ca 12-20 minutter. Stikk i kaka når den ser ferdig ut; kommer gaffelen opp uten deig kan du ta den ut.
6. La den avkjøles i formen. Skjær eventuelt rundt kantene for å løsne kaka.
Tips! Brownie inneholder så lite vann at du kan spise den rett fra frysa – ekstra deilig nå i sommervarmen.
Håper det frister!
PRØV GJERNE: Saftig sjokoladekake med kokoskrem og bær
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.