Vaffeltoast av havremel – uten sukker
Karbohydrat per vaffeltoast: 19 gram
Hvorav fiber: 4,5 gram
Med riktige ingredienser kan vafler fint spises til hverdags. Og vaffeltoast er også et godt alternativ til brød.
Vafler er kanskje noe mange holder seg unna, men vafler behøver slett ikke være karbo-bomber. I hvert fall ikke hvis du lager vafler uten sukker og uten hvetemel.
Denne varianten er supergod med ost og salt pålegg, og egner seg godt til å lage toast av. Forøvrig er den selvfølgelig også god som sandwich, uten å toastes.
PRØV OGSÅ: Grove matvafler – uten sukker og hvetemel
Ingredienser
4 vafler
1 stk banan
2 stk egg
4 ss yoghurt naturell eller kesam
1 dl havremel
1 dl havregryn
1 ts bakepulver
1 krm salt smør til steking
Toast: 1 stk vaffel
1 ss kremost naturell
en neve spinat
2 skiver hvitost
¼ avocado
PRØV OGSÅ: Toast av speltlompe
Fremgangsmåte
1. Mos banan sammen med eggene. Vend inn yoghurt og alle de tørre ingrediensene til du har en relativt fast røre. Juster evt røra med litt vann, melk eller mer havremel til du har en røre med fast konsistens.
2. Stek vaflene i smurt vaffeljern.
3. Smør kremost på den ene halvsiden av en vaffel. Topp med spinat og ost, og brett i to.
4. Legg vaffelen tilbake i vaffeljernet og stek til osten har smeltet. Topp med avocado.
PRØV OGSÅ: Fransk ostesmørbrød: Croque Madame
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.