Oransje kokossuppe

Oransje kokossuppe

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 26.04.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater per porsjon: 35 gram
Hvorav fiber: 12 gram

Suppe er enkel og smart hverdagsmat, og denne varianten er rik på eksotiske smaker.

Annonse

Denne oppskriften på oransje kokossuppe inneholder gulrøtter, sellerirot og linser, men du kan gjerne tilsette andre grønnsaker etter ønske. For eksempel kan du fint bruke opp grønnsaksrester du har liggende i kjøleskapet i ulike kombinasjoner.

LES OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe

Ingredienser

4 porsjoner 

oransje kokossuppe

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 stor gul løk
2 fedd hvitløk
3 cm fersk ingefær
2 dl røde linser
1/4 sellerirot
6 gulrøtter
ca 1 l grønnsakskraft/buljong
1 boks kokosmelk (400 ml)
olje til steking
ca 1 ss eplesidereddik
salt + pepper

Ha gjerne litt fersk koriander og lime til servering.

Annonse

LES OGSÅ: Gul curry med søtpotet og bønner

Fremgangsmåte

  1. Stek løk, hvitløk og ingefær gyllent i litt smør eller olje i bunnen av en gryte. Damp inn eddiken.
  2. Tilsett linser, finhakkede grønnsaker og grønnsaksbuljong og la det koke til alt er mykt, ca 15 minutter.
  3. Bruk en stavmikser til å mose ingrediensene til en glatt og tykk suppe, og tilsett kokosmelken.
  4. Varm opp til kokepunktet og smak til med salt og pepper.
  5. Server med koriander og lime.

LES OGSÅ: Grønn supersuppe med erter, kålrot & grønnkål

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: