Lasagne uten pastaplater
Karbohydrater: totalt i lasagneform 24 g. 8g i salaten.
Lasagne er en rett de fleste liker. Men visste du at det går helt fint å lage den uten pastaplater som inneholder gluten og mye stivelse? Jeg har valgt å bruke medisterdeig i denne utgaven. Synes også det gir god smak.
LES OGSÅ: Min mat er min medisin
Ingredienser:
Lasagne:
600 gram squash
500 gram medisterdeig
140 gram sopp
1 løk (min var 215 gram)
100 gram gulost
Stekes i 185 grader til osten er gylden, ca. 20-25 minutter
Salat:
100 gram babyspinat ( 1 pose fra butikk)
1 stk rød paprika (min var 158 gram )
100 gram fetaost i olje ( jeg bruker en del av oljen over salaten )
Slik gjør du:
Det første jeg gjør er å dele squash på langs i tynne stykker som passer formen jeg bruker. Stykkene blir lagt vertikalt i bunnen. Lag kjøttsaus ved å steke medisterdeig sammen med sopp og løk til det blir lett gylden.
Halvparten av blandingen skal fordeles over squashplatene. Så lager man nytt lag og legger da squash platene horisontalt i formen og heller over resten av kjøttsausen.
Til slutt tar du gulost på toppen som dekker retten. Stekes midt i ovnen på 185 grader til osten er gylden.
Dette er mat som passer min type 1 diabetes. Vi er alle forskjellig og må håndtere blodsukkeret etter hva som passer for kroppen.
Jeg har ikke fasit på noe annet enn meg selv og min helse, men håper lasagnen faller i smak når du prøver den. Riktig god middag. Gå gjerne inn på bloggen min for å lese mer: mintype1mat.no
PRØV OGSÅ: Hjemmelaget pasta med skvallekål
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.