Rask lunsjsalat med ristede frø, speilegg og avocado

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Karbohydrat per porsjon: 12 g, hvorav fiber: 10 g

Denne deilige salatbollen er et godt valg når du vi ha noe enkelt, næringsrikt og deilig til lunsj, som i tillegg ikke inneholder så mye karbohydrater.

Egg og avokado er næringsrike ingredienser som sørger for at du har energi fram til middag, og tilsett gjerne et ekstra speilegg hvis du vil ha salaten mer mettende. Flere av grønnsakene kan fint byttes ut med andre, kanskje har du noen  personlige favoritter.

LES OGSÅ: Lær deg å lage din egen leverpostei (video)

Ingredienser

Foto: Hanna Fjeldheim Dale.

1 porsjon

¼ hode isbergsalat (eller annen grønn salat)
1 gulrot
½ paprika
5 cherrytomater
1 god ss sesamfrø
1 god ss gresskarkjerner
½ avocado
1 stk egg + smør til steking

Olivenolje, pepper og ferske krydderurter (feks bladpersille eller basilikum) til servering

LES OGSÅ: Spicy tomat- og sellerirotsuppe

Fremgangsmåte

  1. Del isbergsalat i strimler og skjær gulrot i tynne skiver. Del cherrytomater i to og paprika i biter.
  2. Ha alle grønnsakene på en tallerken eller i en bolle.
  3. Rist frø i tørr stekepanne.
  4. Stek speilegg i smør/olje.
  5. Topp salaten med stekt egg, avocado i skiver, olje, pepper og krydderurter.
Del: