Rask lunsjsalat med ristede frø, speilegg og avocado
Karbohydrat per porsjon: 12 g, hvorav fiber: 10 g
Denne deilige salatbollen er et godt valg når du vi ha noe enkelt, næringsrikt og deilig til lunsj, som i tillegg ikke inneholder så mye karbohydrater.
Egg og avokado er næringsrike ingredienser som sørger for at du har energi fram til middag, og tilsett gjerne et ekstra speilegg hvis du vil ha salaten mer mettende. Flere av grønnsakene kan fint byttes ut med andre, kanskje har du noen personlige favoritter.
LES OGSÅ: Lær deg å lage din egen leverpostei (video)
Ingredienser
1 porsjon
¼ hode isbergsalat (eller annen grønn salat)
1 gulrot
½ paprika
5 cherrytomater
1 god ss sesamfrø
1 god ss gresskarkjerner
½ avocado
1 stk egg + smør til steking
Olivenolje, pepper og ferske krydderurter (feks bladpersille eller basilikum) til servering
LES OGSÅ: Spicy tomat- og sellerirotsuppe
Fremgangsmåte
- Del isbergsalat i strimler og skjær gulrot i tynne skiver. Del cherrytomater i to og paprika i biter.
- Ha alle grønnsakene på en tallerken eller i en bolle.
- Rist frø i tørr stekepanne.
- Stek speilegg i smør/olje.
- Topp salaten med stekt egg, avocado i skiver, olje, pepper og krydderurter.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.