Sukkerfri smuldrepai med rabarbra og bringebær

Sukkerfri smuldrepai med rabarbra og bringebær

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 01.09.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Totalt antall karbohydrater i hele paien: 145 (det meste fra rug og havre). Oppskriften er til 6 porsjoner, 24 gram karbo per porsjon (uten topping)

Rabarbra er en av mine absolutte sommerfavoritter. Den smaker friskt av sommer, og kan tilsettes ulike krydder for spennende smaker. Jeg har prøvd meg på mye forskjellig, og rabarbra passer godt sammen med for eksempel kanel, vanilje, ingefær, kardemomme, chili og lime. Det et bare å prøve seg frem med dine favorittkrydder.

Annonse

Rabarbra er en av mine absolutte sommerfavoritter.

Det siste jeg har fått dilla på, er rabarbrapai. Det kan også varieres, men den jeg liker best er en blanding av rabarbra og bringebær. Norske bringebær er i butikk nå og smaker nydelig sammen med den friske rabarbraen. Det må en del søtt til for å få en god smak, men heldigvis finnes det mange gode erstatninger til sukker som er fin å bruke sammen med rabarbra. Jeg er mest glad i å bruke sukrin gold, men bruk det du foretrekker. Bruk gjerne mer sukkererstatning enn det jeg har gjort i denne oppskriften. Jeg liker den litt syrlig, mens andre foretrekker den søtere. Kombiner gjerne flere erstatninger slik jeg har gjort i denne oppskriften.

Les også: Det kan koste deg dyrt med sukkerfrie alternativer

Du trenger følgende:

300 gram rabarbra kuttes i ca 1 cm biter
300 gram bringebær, fersk eller fryst
2 ss sukrin gold
1 ts kanel
1 ts ingefær (fersk eller pulver)

Prøv også: Smuldrepai med sesongens frukt og bær

Smuldretopp

100 gram sammalt rugmel
100 gram havregryn
100 gram mager kesam
50 gram smør (smeltet)
40 gram sukrin gold
10 gram stevia
1 ts bakepulver
litt salt

Annonse

Kutt rabarbra og rør sammen med bringebær, sukrin og krydder. Legg blandingen i en ildfast form. Rør sammen ingrediensene til smuldretoppen og fordel over bær og rabarbra. Stek på 180 grader i ca 30 min, pass på at den ikke blir brent.

Server med vaniljekesam, yoplaityoghurt dobbel null med vanilje, is eller krem. Kan også nytes som den er. Jeg fortrekker den lun, men den er også god kald. Holder seg fint i kjøleskap i opptil en uke, men jeg lover deg at det er spist opp før den tid.

Prøv også: Rask og rågod rabarbragrøt!

Velbekomme!

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: