Rask lunsj: Tunfisksalat med egg og ost
Karbohydrat per porsjon: 7 gram, hvorav fiber: 4 gram
Denne tunfisksalaten er en superrask og næringsrik lunsjsalat som passer like fint i lunsjboksen, som rett i salatbollen. Retten har et lavt innhold av karbohydrater og er derfor et fint valg hvis du ønsker et lunsjmåltid med lite innhold av karbo.
LES OGSÅ: Næringsrike hjemmelagde knekkebrød
Ingredienser
1 porsjon
½ hode hjertesalat
¼ agurk
½ paprika
6 stk cherrytomater
ca 25 g fast ost skåret i biter (feks manchego/jarlberg/fetaost)
1 egg, kokt
1 boks tunfisk i vann
Olivenolje
salt + pepper
LES OGSÅ: Sommersalat med jordbær og feta
Fremgangsmåte
- Del grønnsakene i biter og ha i en bolle
- Kok egg
- Ha avrent tunfisk og kokt egg i salatbollen, og topp med biter av en god ost, samt en klunk olivenolje og salt + peppe
TIPS!
Tunfisk kan fint byttes ut med for eksempel kalkunskinke, grillet/stekt kylling, røkelaks eller vanlig laks.
LES OGSÅ: Matmuffins med fetaost og spinat
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.