Gresskargrøt med rug i mikrobølgeovn

Gresskargrøt med rug i mikrobølgeovn

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 15.09.17 | Sist redigert: 14.09.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Antall karbohydrater: 25 gram per porsjon

Høsten er her og med den sniker det seg inn andre matvaner enn vi har på sommeren. Varmende drikker, supper og gryter er godt når kulden sakte men sikkert fester grepet.

Annonse

Det er utrolig mye man kan gjøre ut av en porsjon grøt. Det er bare å prøve seg frem og putte opp i det du har lyst til!

Jeg er veldig glad i å starte dagen med grøt og prøver meg frem med ulike smaker etter hvert som jeg blir lei av tradisjonell frokostgrøt. Det er utrolig mye man kan gjøre ut av en porsjon grøt. Det er bare å prøve seg frem og putte opp i det du har lyst til!

Topp gjerne grøten med gresskarkjerner, det gir en ekstra «crunch»

Jeg er veldig glad i gresskar og godt krydret mat. I fjor smakte jeg gresskarpai for første gang og ble helt frelst! Etter det har jeg brukt mye gresskar både i matlaging og bakst. Den smaker utrolig godt, har lavt innhold av karbohydrater og metter godt.
Denne gangen prøvde jeg å tilsette gresskar i grøten min. Det ble utrolig godt, og minnet meg om gresskarpai, dog en mye sunnere variant. Den er ganske mektig i smak, men du kan redusere på krydderet dersom du vil ha den mildere.

Prøv også: Tips til et sunt og fornuftig kosthold

Dette trenger du:

50 gram gresskar (jeg bruker flaskegresskar)
10 gram havregryn
30 gram ruggryn
3 suketter (eller annen søtning, men tre suketter gir perfekt sødme)
3 dl vann
1 dl melk (kumelk, havremelk, mandelmelk etc)
1 ts kanel
½ ts kardemomme
½ ts ingefær
½ allehånde
litt salt
50 gram eggehvite (ca fra to små egg)

Finn frem en stor bolle som får plass i mikrobølgeovnen (har du ikke mikro kan du selvsagt koke grøten i kjele på ovnen). Rasp gresskar på et rivjern og putt i bollen sammen med vann, gryn og krydder. Sett bollen i mikro og «kok» på full effekt i 10 minutter. Ta ut bollen og tilsette melken. Rør godt før du setter bollen tilbake i mikrobølgeovnen på full effekt i 5 minutter. Grøten skal nå ha perfekt konsistens, men dette kan selvsagt variere fra ovn til ovn.

Annonse

Jeg putter alltid eggehvite i grøten for en mer fluffy og kremet konsistens. Ta gjerne et helt egg dersom du foretrekker det. Rør kraftig i grøten etter at du har tatt i eggehviten.
Topp gjerne grøten med gresskarkjerner, det gir en ekstra «crunch». Jeg tar også litt ekstra kanel på toppen sammen med litt godt smør.

Vel bekomme og god høst!

Prøv gjerne: Krydret gresskarsuppe

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: