Smarte kjøp over grensa

Smarte kjøp over grensa

Kristi Herje Haga
Kristi har hatt diabetes type 1 siden 2006. Hun er mamma til to gutter – Oliver (født i 2004) og Martinus (født i 2009). Kristi er opptatt av hvordan trening og kosthold positivt påvirker hennes mestring av diabetes.
Publisert første gang: 03.08.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

En gang i måneden kjører jeg til Sverige for å handle mat. Harry? Kanskje, men det bryr jeg meg lite om. Det viktigste for meg er at de har et større utvalg av de matvarene jeg liker og bruker i mitt kosthold.

Annonse

I tillegg er det noe billigere selv om svenskekrona nå nesten er like mye verdt som den norske. Jeg synes også det er koselig å fylle bilen med venner og familie og cruise over til Sverige! Vi koser oss på turen og har det alltid gøy.

Jeg elsker ost!

Mitt kosthold er preget av lite karbohydrater og moderate mengder fett. Jeg spiser mest umettet fett, men er veldig glad i meieriprodukter!! Jeg elsker fete oster som smaker og lukter masse. Men jeg er også glad i kesam, cottage cheese, yoghurt og skyr. Jeg kjøper de lette produktene for å av og til spise de fete ostene med god samvittighet!

Les også: Hvordan påvirker karbohydrater kostholdet?

Eggehvite kan brukes til så mangt

Jeg er avhengig av grøt til frokost og tilsetter eggehvite på slutten av koketiden. Før kastet jeg to eggeplommer hver dag, men det var før jeg oppdaget at de i Sverige har eggehvite i literdunker!! Helt fantastisk! Eggehvite er også ypperlig til fluff (marengs uten sukker, men med sukrin, proteinpulver og eventuelt fryste bær).

Her er en liste over mine smarte kjøp over grensa:

 • Eggehvite i literdunker
 • Egg
 • Kvarg (kjent som kesam i Norge) – de har utrolig mange gode smaker i forhold til hva vi har hjemme. Mine favoritter er bringebær, nøtte- og sjokoladesmak og kokossmak. Naturell er også god og enda mer fyldig enn den her i Norge. Disse er ikke tilsatt sukker og inneholder lite fett.
 • Philadelphia light med kun 3 % fett.
 • Sukkerfritt godteri fra deBron (har i Norge, men mye billigere og bedre utvalg i Sverige).
 • Sukkerfri brus som Pepsi Max og cola zero.
 • Rent kjøttpålegg som roastbeef.
 • Sukkerfri saft. Særlig Fun light er mye billigere og mange flere smaker.
 • Produkter fra Walden Farms. Syntetiske som fy, men inneholder null kalorier.
 • Proteinbarer fra Quest eller MealBar.
 • Proteinpulver.
 • Mandelmelk uten tilsatt sukker – finnes i større butikker i Norge men billigere i Sverige.
 • Ulike typer mel; mandelmel, kokosmel og soyamel. Disse er billiger i dagligvare enn om du kjøper de på helsekosten.
 • Frø av alle slag, som linfrø, solsikke og sesamfrø.
 • Nøtter i løsvekt – enormt utvalg og smaker i forhold til hjemme. Som for eksempel cashwenøtter med rømmesmak! Men pass opp, noen har mye sukker i krydderblandingen.
 • Sukkerfri tyggis er mye billigere enn hjemme.

Les også: Det kan koste deg dyrt med sukkerfrie alternativer 

Annonse

Kjøper kjøtt i Norge

Jeg kjøper også litt kjøtt, men ikke veldig mye. Det lille jeg spiser foretrekker jeg å kjøpe her hjemme. Jeg handler også andre varer som er billigere der enn her, men holder meg stort sett til lista dere ser ovenfor.

Håper dette kan gi dere inspirasjon og gode tips til handling over grensen. Hva er deres beste kjøp i Sverige?

Les også: Tips til et sunt og fornuftig kosthold

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: