Lunsjtips: Smart, rask og næringsrik fiskeburger
Karbohydrat per porsjon: ca 24 gram (avhengig av type brød), hvorav fiber: ca 10 gram
Fiskeburger er en rask lunsj du slenger sammen på 1-2-3, og den er perfekt å ha med seg i lunsjboksen.
Synes du det er vanskelig å finne gode lunsjalternativer? Velger du som regel brødskive eller knekkebrød? Innimellom kan det være fint med litt inspirasjon til nye kombinasjoner på kjøkkenet.
Fisk er slett ikke bare egnet som middagsmat. Mange av oss spiser litt for lite fisk, og ved å bli flinkere til å velge fisk også til lunsj, er det enklere å komme i mål med fiskeinntaket. (PS! Fet fisk er også en god kilde til den viktige D-vitaminen). Velger du grove fiskekaker (med mellom 80 og 90 prosent fisk), har du perfekt, proteinrikt og mettende pålegg som smaker nydelig på skiva!
LES OGSÅ: Afrikansk peanøttsuppe
Ingredienser
1 porsjon
En neve blandet salat (feks hjertesalat og spinat)
10 cm agurk
5 stk cherrytomater
1 ss solsikkekjerner, ristet
1 ts olivenolje
pepper
1 grov brødskive (velg 100% på brødskalaen)
Dijon-sennep
2 skiver gulost
1 stk grov fiskeburger
½ liten avocado
Basilikum til pynt (kan fint droppes)
LES OGSÅ: Sommersalat og scampi – perfekt til sommerfesten
Fremgangsmåte
- Finhakk salat og rist solsikkekjerner i varm panne.
- Del agurk og tomater i biter. Fordel salat, tomat og agurk på et fat og ringle over litt olivenolje, pepper og ristede solsikkekjerner.
- Smør sennep på skiven, ha på ost og topp med en grov fiskeburger
- Del avocado i tynne skiver og topp fiskeburgeren med en avocado-vifte
Vips så har du en smart lunsj på 1-2-3!
Du finner flere oppskrifter fra Hanna Fjeldheim Dale på hennes egen hjemmeside Happy food stories.
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.