Supergode havre- og peanøttkjeks
Karbohydrater: ca. 18 gram per stk (hvorav ca. 3 gram fiber)
Havre- og peanøttkjeks er perfekte til kaffekosen når du har lyst på noe søtt. Rett og slett supergode!
Kjeksene er frie for gluten og sukkerfrie hvis du bruker alternativ søtning, for eksempel Sukrin. De passer også fint med ost!
LES OGSÅ: Det er dårlig utvalg av sukkerfrie produkter i Norge
Ingredienser:
ca 9 stk
- 3 dl havregryn
- 3 dl havremel (eller annet mel etter ønske)
- 3 ss søtning (for eksempel SukrinGold)
- 1 krm salt
- 1 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- en god neve valnøtter
- 2 ss peanøttsmør
- 2 ss smør
- 0,5-1 dl kokende vann
Fremgangsmåte:
Mal halvparten av havregrynet til mel, og vend sammen alle tørre ingredienser i en bakebolle. Smelt smøret og rør inn peanøttsmør og 0,5 dl kokende vann i smeltet smør, slik at alt løser seg opp til en jevn røre.
Vend så røra inn i det tørre. Juster eventuelt med mer vann, til du har en fast deg du kan forme til kuler.
Form kuler på størrelse med en litt stor ping-pong ball med hendene, og press ut flate kjeks på en bakeplate. Stek midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter.
Oppbevar i en tett boks for best holdbarhet.
Tips!
Bytt ut peanøttsmør med et annet nøttesmør, som for eksempel mandelsmør eller cashewsmør. Nøttesmør kan også fint erstattes med vanlig smør.
Tilsett også gjerne rosiner eller tørkede tranebær om du liker det.
PRØV GJERNE: Crispy glutenfrie nøttekjeks
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.