Vegetarisk tex-mex-gryte
Karbohydrater per 100 gram (uten topping): ca 13 gram
Karbohydrater per porsjon: ca 50 gram, hvorav ca 17 gram fiber
Gryteretter er enkel og fin middag i vinterhalvåret. Denne tex-mex-gryten er spicy, vegetarisk og veldig næringsrik.
Bønner bidrar med protein, fiber og langsomme karbohydrater, og er et fint alternativ til kjøtt hvis du ønsker å legge inn noen vegetariske middager innimellom.
Tex-mex-gryte smaker ekstra godt servert med avocado, rømme og fersk, finhakket rødkål!
LES OGSÅ: Spicy thaigryte med tomat og aubergine
Ingredienser
Gir omlag to porsjoner
- En gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 chili
- 1/2 paprika
- 1 ts karri
- 1/2 ts paprikakrydder
- 1/2 ts spisskummen
- 1/2 ts koriander
- 400 g hakkede tomater
- 1 boks kidneybønner (ca 200 g)
- 1/2 boks sorte bønner (ca 100 g)
- Salt og pepper
- 1 ts eplecidereddik / balsamicoeddik
- Olje til steking
Til servering:
- Avocado
- Fersk rødkål
- Crème fraîche /rømme /yoghurt naturell
- Lime
- Eventuelt fersk koriander
LES OGSÅ: Marokkansk tomatgryte med kikerter
Fremgangsmåte
Finhakk hvitløk, chilli og løk og stek det mykt i olje og krydder. Tilsett paprika og stek litt videre. Tilsett så tomater, og la det småputre noen minutter.
Smak til med eddik, og eventuelt mer krydder. Rør inn bønnene og la det hele trekke noen minutter til. Server med ønsket tilbehør.
LES OGSÅ: Lun salat med linser og rosenkål
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.