Ovnsbakt brokkoli- og fennikelsalat med laks og pesto
Karbohydrater per pers: ca 40 gram. Hvorav fiber: ca 12 gram.
Denne retten er en perfekt hverdagsmiddag og er både enkel og rask å lage.
Når man hører ordet salat tenker de fleste på en kald rett, men slik behøver det ikke være. Dette er en brokkoli- og fennikelsalat som er bakt i ovnen – og er dermed en litt spennende salatvariant.
Mange tenker at hjemmelaget pesto er mye styr, men med en god food prosessor eller mikser bør det hele gå enkelt for seg.
Denne pestoen er laget med solsikkekjerner i stedet for pinjekjerner, så det er også en mer økonomisk variant av den klassiske pestoen. Men du kan selvfølgelig fint bruke både pinjekjerner og/eller cashewnøtter i stedet.
LES OGSÅ: Ovnsbakt sei med pesto og grønt følge
Ingredienser
Oppskriften gir omlag to porsjoner.
Salat
- En god neve fersk spinat
- 1 dl quinoa
- 1 stk. fennikel
- 1/2 brokkoli
- Olivenolje
- Salt og pepper
Pesto
- En neve solsikkekjerner (eventuelt pinjekjerner, cashewnøtter eller andre nøtter)
- 2 ss revet parmesan
- 1 potte basilikum
- En neve fersk spinat
- En god klunk olivenolje
- Salt og pepper
Laks
- 2 stykker laksefilet
- 2 skiver sitron
- paprikakrydder
- Salt og pepper
LES OGSÅ: Ovnsbakt thaiform – middag som lager seg selv
Fremgangsmåte
Begynn med å koke quinoa i dobbel mengde vann.
Del så brokkoli og fennikel i passe store biter. Ha grønnsakene på en bakeplate og ringle over olivenolje, salt og pepper. Gni det gjerne litt ekstra godt inn med hendene.
Ha en skive sitron og krydder på hver laksefilet og ha laksen på bakeplaten sammen med grønnsakene. Stek i ovnen på ca. 220 grader i ca 15 minutter. Pass på at grønnsakene ikke blir for myke. Brokkolien er alle best med litt tyggemotstand!
Pestoen lager du ved å kjøre alle ingrediensene i en food prosessor. Juster konsistensen med olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Ha spinat i en bolle sammen med quinoa og de ovnsbakte grønnsakene. Server salaten med ovnsbakt laks og pesto.
LES OGSÅ: Soyamarinert laks med ingefær og sesamfrø
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.