Oppskrift på saftige sjokolademuffins

Oppskrift på saftige sjokolademuffins

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 19.12.16 | Sist redigert: 09.11.18
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: cirka 17 gram per 100 gram

Lyst på litt saftige sjokolademuffins uten tilsatt sukker? Da er dette oppskriften for deg. 

Annonse

Alle elsker vel muffins, spesielt muffins med sjokolade. I stedet for å tilsette sukker i oppskriften, har jeg hentet søtsmaken fra ingredienser som dadler og banan – det gjør dem akkurat passe søte. Disse er enkle å lage i en blender eller foodprosessor, smaker supergodt, og er næringsrike!

PRØV OGSÅ: Peanøttmuffins med blåbærkrem – uten «sukker» 

Ingredienser

200 g mandler

ingredienser til sjokolademuffins i en blender

Foto: Hanne Storhaug Jensen

100 g dadler (uten stener)
3 egg
1 stor banan
2 ss raw kakaopulver (kan også bruke vanlig kakaopulver)
¼ ts havsalt

PRØV OGSÅ: Himmelske bounty-sjokolader

Annonse

Fremgangsmåte

1. Start med å bløtlegge dadler i 1 dl vann. Det gjør du ved å ta ut steinen av dadlene, og legge dem i vann i kjøleskapet over natten eller arbeidsdagen. Hvis du er utålmodig kan du koke dem i vannet, da tar det bare noen minutter. NB! Ikke kast vannet etterpå, det skal i røra! (Har du fått tak i helt myke dadler kan du hoppe over dette steget, men du bruker likevel 1 dl vann i røra).

2. Ha deretter mandlene i en foodprosessor og kjør dem til helt fint mel.

3. Bland så alle ingrediensene i en mikser eller for hånd, til massen er helt jevn.

4. Stek muffinsene på 180 grader i 15-18 minutter. Bruker du små former går det fortere. Du kan godt smøre formene med olje eller smør, da unngår du at det henger deig igjen i formene.

Kanskje er dette en perfekt idé til fredagskosen?

PRØV OGSÅ: Deilige lavkarbo-boller med søt glasur

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: