Himmelske Bounty-sjokolader

Himmelske Bounty-sjokolader

Benedikte Knudsen
Jeg elsker søtsaker og rask hverdagsmat, men da jeg fikk diagnosen diabetes type 1 i voksen alder, endret jeg kostholdet mitt til “min type1 mat”. Jeg har utdannelse innen kostholdsernæring og lager hverdagsmat på helt nye måter.

Karbohydrater pr 100 g: Kokosmassen: 6,4 gram. Mørk 85 % sjokolade: 23 gram. Fibersirup clear : 7 gram.

Bounty-sjokolader er utrolig enkle å lage, og smaker himmelsk godt. De kan tas med på jobb og på tur som snack eller mellom-måltid. De inneholder næringsrik kokos og kokosolje. Sunt og godt «drivstoff» 🙂

Dette trenger du:

• 250 kokosmasse
• 5 ss fibersirup clear
• 4 ss sukrinmelis
• 3 ss kokosolje
• 100 gram 85 % sjokolade
• valnøtter

Slik gjør du:

– Kjør kokosmasse, sukrinmelis, fibersirup og kokosolje i en kjøkkenmaskin med kniv til alt er en tykk klebrig masse.
– Kle en liten brødform eller lignende med bakepapir og press deigen i formen til en hard og kompakt masse.
– Velv massen på et skjærebrett og del opp i passende ruter med kniv.
– Sett i kjøleskap en times tid, slik at kokosmassen blir kald.
– Smelt sjokoladen på lav varme i en liten kasserolle. Bruk en pølseklype eller to gafler, og dypp hver bit i sjokoladen. Legg på en tallerken med bakepapir, og pynt med en valnøtt på hver sjokoladebit.

Håper det smaker!

PS. Blomstene jeg har pyntet med er spiselig Geitrams

LES OGSÅ: Uimotståelige snickerskuler

Nyhetsbrev
Del: