Oppskrift på saftige sjokolademuffins
Karbohydrater: cirka 17 gram per 100 gram
Lyst på litt saftige sjokolademuffins uten tilsatt sukker? Da er dette oppskriften for deg.
Alle elsker vel muffins, spesielt muffins med sjokolade. I stedet for å tilsette sukker i oppskriften, har jeg hentet søtsmaken fra ingredienser som dadler og banan – det gjør dem akkurat passe søte. Disse er enkle å lage i en blender eller foodprosessor, smaker supergodt, og er næringsrike!
PRØV OGSÅ: Peanøttmuffins med blåbærkrem – uten «sukker»
Ingredienser
200 g mandler
100 g dadler (uten stener)
3 egg
1 stor banan
2 ss raw kakaopulver (kan også bruke vanlig kakaopulver)
¼ ts havsalt
PRØV OGSÅ: Himmelske bounty-sjokolader
Fremgangsmåte
1. Start med å bløtlegge dadler i 1 dl vann. Det gjør du ved å ta ut steinen av dadlene, og legge dem i vann i kjøleskapet over natten eller arbeidsdagen. Hvis du er utålmodig kan du koke dem i vannet, da tar det bare noen minutter. NB! Ikke kast vannet etterpå, det skal i røra! (Har du fått tak i helt myke dadler kan du hoppe over dette steget, men du bruker likevel 1 dl vann i røra).
2. Ha deretter mandlene i en foodprosessor og kjør dem til helt fint mel.
3. Bland så alle ingrediensene i en mikser eller for hånd, til massen er helt jevn.
4. Stek muffinsene på 180 grader i 15-18 minutter. Bruker du små former går det fortere. Du kan godt smøre formene med olje eller smør, da unngår du at det henger deig igjen i formene.
Kanskje er dette en perfekt idé til fredagskosen?
PRØV OGSÅ: Deilige lavkarbo-boller med søt glasur
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.