Sjokoladekake uten mel
Karbohydrater: 29 gram per 100 gram
En skikkelig god og saftig sjokoladekake av naturlige ingredienser. Den holder seg minst fem dager i kjøleskap.
Ingredienser
- 300 g mørk sjokolade, 70% kakao
- 250 g meierismør
- 6 eggeplommer
- 10 eggehviter
- 250 g kokosblomstsukker
LES OGSÅ: Lag dine egne snickerskuler – helt uimotståelig
Fremgangsmåte
Skill eggehviter fra plommene (pass på å ikke få plomme oppi hvitene, da får du ikke pisket hvitene stive). Ha bakepapir i bunnen av en kakeform (26-28 cm) og smør sidene. Ha sjokoladen i biter i en gryte eller stålbolle. Smelt sjokolade og og smør i en på svak varme eller over vannbad.
Pisk eggehvitene ca 70% stive før du har i litt over halvparten av kokossukkeret og pisker ferdig. Det skal være så stivt at du kan lage en liten topp som holder formen. Ha over i en stor bakebolle.
Pisk så eggeplommer og resten av kokossukkeret. Visp stiv eggedosis og bland sammen med sjokoladesmøret.
Vend forsiktig sammen med eggehvitene med en slikkepott. Vær forsiktig så du ikke slår luften ut av røra.
Ha så 3/4 av røra i kakeformen. Resten av røra setter du i kjøleskapet til glasuren.
Stekes i cirka 40 minutter på 170 grader. Avkjøl deretter kaken.
LES OGSÅ: Kremkake med peanøttbunn og sjokoladefyll
Tips!
For å sjekke om kaken er ferdig kan du stikke en gaffel eller tannpirker ned i midten. Kaken er ferdig når det ikke følger med seg noe deig.
Når kaken er avkjølt kan du snu den opp ned på et kakefat og bre over glasuren. Få den gjerne godt nedover kantene også. Sett kaka i kjøleskapet til du skal servere, og her kan den fint oppbevares i opptil fem dager. Tåler også frysing!
LES OGSÅ: Sjokoladefondant på minutter
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.