Sjokoladekake uten mel

Sjokoladekake uten mel

Hanne Storhaug Jensen
Hanne blogger på spirenemat.no. Hun er kokk, ernæringsfysiolog og medisinstudent på fjerde året. Hun er også utdannet yogalærer fra India. Hanne har et stort engasjement for bra mat og ernæring. Hun er opptatt av at maten vi spiser skal være næringsrik, og mener at den beste maten er den vi lager selv.
Publisert første gang: 19.12.16 | Sist redigert: 04.12.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: 29 gram per 100 gram

En skikkelig god og saftig sjokoladekake av naturlige ingredienser. Den holder seg minst fem dager i kjøleskap.

Annonse

Ingredienser

  • 300 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 250 g meierismør
  • 6 eggeplommer
  • 10 eggehviter
  • 250 g kokosblomstsukker

LES OGSÅ: Lag dine egne snickerskuler – helt uimotståelig 

kakerøre i bolle med slikkepott

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Fremgangsmåte

Skill eggehviter fra plommene (pass på å ikke få plomme oppi hvitene, da får du ikke pisket hvitene stive). Ha bakepapir i bunnen av en kakeform (26-28 cm) og smør sidene. Ha sjokoladen i biter i en gryte eller stålbolle. Smelt sjokolade og og smør i en på svak varme eller over vannbad.

Pisk eggehvitene ca 70% stive før du har i litt over halvparten av kokossukkeret og pisker ferdig. Det skal være så stivt at du kan lage en liten topp som holder formen. Ha over i en stor bakebolle.

Pisk så eggeplommer og resten av kokossukkeret. Visp stiv eggedosis og bland sammen med sjokoladesmøret.

Vend forsiktig sammen med eggehvitene med en slikkepott. Vær forsiktig så du ikke slår luften ut av røra.

Annonse

Ha så 3/4 av røra i kakeformen. Resten av røra setter du i kjøleskapet til glasuren.

Stekes i cirka 40 minutter på 170 grader. Avkjøl deretter kaken.

LES OGSÅ: Kremkake med peanøttbunn og sjokoladefyll

Sjokoladekake med glasur

Foto: Hanne Storhaug Jensen

Tips!

For å sjekke om kaken er ferdig kan du stikke en gaffel eller tannpirker ned i midten. Kaken er ferdig når det ikke følger med seg noe deig.

Når kaken er avkjølt kan du snu den opp ned på et kakefat og bre over glasuren. Få den gjerne godt nedover kantene også. Sett kaka i kjøleskapet til du skal servere, og her kan den fint oppbevares i opptil fem dager. Tåler også frysing!

LES OGSÅ: Sjokoladefondant på minutter

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: