Grønnkålsalat – et lettere tilbehør til julematen
Karbohydrater per porsjon: ca 36 gram Hvorav fiber: ca 9 gram fiber
Ved siden av all den deilige og tradisjonelle julematen, kan det være fint med et litt friskere alternativ.
Jeg synes denne enkle salaten med julens ingredienser passer utmerket som tilbehør til julematen, hva enn det måtte være.
Både grønnkål og rødkål er ingredienser som er i sesong nå i disse tider, og det er næringsrike, fargerike og ikke minst billige ingredienser å bruke.
Salaten er enkel, men med en dressing som tilfører det lille ekstra. Nyt den alene som en lett lunsj mellom all annen julemat, eller ved siden av ribbe, fisk eller andre hovedretter. Salaten er selvfølgelig også perfekt på julekoldtbordet.
LES OGSÅ: Slik unngår du stress og dårlige valg i jula
Ingredienser
Tilbehør til 4 porsjoner.
1,5 dl tørr dl quinoa
to never grønnkål, finhakket
ca 1/2 rødkål – finhakket
1 eple
en neve valnøtter / pekannøtter (ca 20 stk)
Dressing
1 ss sennep
2 ss eplesidereddik
saften av 1/2 sitron
1 ss olivenolje
1 ts honning
pepper
LES OGSÅ: Pepperkakegrøt – real julemat!
Fremgangsmåte
1. Start med å koke quinoa i dobbel mengde vann.
2. Vend sammen eplebiter, finhakket kål og kokt quinoa.
3. Vend til slutt sennepsdressingen inn i salaten, og server med ønsket tilbehør
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.