Kremkake med peanøttbunn og sjokoladefyll
Karbohydrater: Ca 30-35 g per 100 g.
Denne kaken både ser lekker ut og smaker kjempegodt!
Hvitt raffinert sukker er byttet ut med uraffinert kokosblomstsukker. Kaken passer godt for deg som vil bake med naturlige ingredienser.
Peanøttbunn
Du trenger:
3 eggehviter
240 g kokosblomstsukker
180 g salte peanøtter
Slik gjør du:
Stivpisk eggehviter og kokosblomstsukker. Finhakk peanøtter i foodprosessor og vend de forsiktig inn i eggehvitene med en slikkepott. Ha røren i en godt smurt form (24 cm.)
PRØV OGSÅ: Sjokoladeterter – oppskrift uten mel og sukker
Sjokoladekrem
Du trenger:
50 g smør
80 g kokosblomstsukker
3 eggeplommer
100 g hakket lys kokesjokolade (gjerne sukkerfri)
Slik gjør du:
Smelt smør. Rør inn kokosblomstsukker og eggeplommer. Blandingen varmes på svak varme til den tykner. Ta av platen og rør inn hakket sjokolade til den smelter.
Ha sjokoladekremen over den avkjølte peanøttbunnen med det samme og sett i kjøleskapet.
Stekes på 175 grader på nederste rille i ca. 30-35 minutter. Avkjøl kaken i romtemperatur og legg på kakefat.
PRØV OGSÅ: Himmelsk god avokadokake
Kakepynt
Du trenger:
3 dl pisket kremfløte
1 ss kokosblomstsukker
Hakkede peanøtter og sjokolade
Slik gjør du:
Pisk kremfløte med kokosblomstsukker. Bre over den avkjølte kaken. Pynt med hakkede peanøtter og sjokolade like før servering.
Tips! Vil du ha mindre karbohydrater i kaken kan du erstatte alt eller deler av kokossukkeret med andre søtningsmidler.
PRØV OGSÅ: Grov gulrotkake med krem og bær
Kokosblomstsukker – bedre enn vanlig sukker?
Kokosblomstsukker er laget av saft fra blomstene på kokospalmetreet, og har blitt en populær erstatning for vanlig hvitt sukker. Det inneholder like mye karbohydrater og kalorier som vanlig sukker, men har noe lavere glykemisk indeks (målt til 35 i én studie og 54 i en annen, mot 60 for hvitt sukker).
Innholdet av essensielle næringsstoffer (vitaminer og mineraler) er noe høyere enn det som finnes i hvitt sukker, men det er lavt sammenliknet med de fleste andre matvarer. Dette er derfor en sukkertype som bør nytes til fest – på lik linje med vanlig sukker.
Høydepunktet når det gjelder kokosblomstsukker er kanskje at FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) har utnevnt det til det mest bærekraftige sukkeret i verden. Kanskje en ekstra god grunn for å velge akkurat dette sukkeret?
Håper den faller i smak!
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.