
Tre godteoppskrifter til sukkerfri påske
1. Blodsukkersnill kvikk-lunsj
Ingen påske uten kvikk lunsj vel? Disse sukkerfrie kjeksstavene er inspirert av vår tradisjonelle kvikk lunsj. Litt avhengig av hvilken type sukkerfrie sjokolade du dypper kjeksen i, havner du her på ca. 4 gram karbohydrater per kjeks.
Du trenger:
Gir ca. 48 staver
- 2 egg
- 4 dl lettmelk
- 1,5 dl fullkorn hvetemel
- 1,5 dl sammalt hvete
- 4 ss Sukrin
- Noen dråper vanilje essens
- 1 dl lettkokte havregryn
- 200 gram sukkerfri sjokolade
Slik gjør du:
Visp sammen egg og litt melk. Tilsett så det tørre og bland sammen resten av melken.
Røren skal stekes i vaffeljern til 8 godt stekte vafler.
Smelt sjokoladen over vannbad.
Del hver vaffel i seks staver. Dypp eller pensle disse i sjokolade.
Oppbevares kaldt i en lukken boks.

Lengst bak i bildet ser du Kvikk lunjsen. Foto: Desiree Andersen
2. Sukkerfri marsipan
Marsipan hører like mye til påsken som til julen. Disse kulene inneholder lite fett og kun 24 gram karbohydrater per 100 gram.
Du trenger:
- 100 gram fettredusert mandelmel
- 40 gram Sukrin
- 2 eggehviter
- 1-3 mandelessens
- Topping mørk sjokolade, ca 20 gram
Slik gjør du:
Bland sukrin, mandelmel, eggehviter og mandelessens. Smak på marsipanen etter hvert som du knar den sammen, og tilsett mer mandelmel eller sukrin ettersom hvor søtt du liker å ha det. La deigen hvile i ca. 15 minutter. Del den deretter i 12 like biter og trill kuler.
Dypp marsipankulene i sjokoladen. Legg til avkjøling.

Marsipankuler. Foto: Desiree Andersen
3. Praliner med smak av sjokolade og lakris
Enklere enn dette får du ikke hjemmelaget konfekt! Liker du ikke kombinasjonen sjokolade og lakris kan du enkelt bytte ut lakrispulveret med bakekakao. Hele oppskriften inneholder kun 25 gram karbohydrater.
Du trenger:
- 100 gram sukkerfri sjokolade
- 1 ss kakao eller 2 ss lakrispulver
- 2 ss Cocosa eller annen olje
- 1 liten avokado (veldig moden)
Slik gjør du:
Mos avokadoen med stavmikser eller blender. Her er det viktig at det ikke er noen klumper. Tilsett smeltet cocosa og kakao/lakrispulver. Kjør sammen til en glatt masse.
Tilsett smeltet sjokolade og kjør dette sammen til massen er helt jevn. Sett det i kjøleskapet i 30 minutter. Rør gjerne litt underveis hvis du har tid.
Form det til små kuler og sett det inn i kjøleskapet i nye 30 minutter. Gi kulene en ny omgang rulling. Trykk dem godt sammen så de blir skikkelig kompakte!
Kulene kan godt rulles i kakao, lakrispulver eller bringebærpulver.
Oppbevares i kjøleskapet til de skal serveres.