Ovnsbakt havregrøtscrumble med frukt og bær

Ovnsbakt havregrøtscrumble med frukt og bær

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 04.01.16 | Sist redigert: 07.05.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrat per porsjon: ca 43 g

Denne godsaken av en liten frokostform er perfekt å slenge sammen når du har lyst på noe ekstra godt til frokost, men ikke er i det helt store bakehumøret.

Annonse

Dette er en slags blanding av crumble-pai og ovnsbakt havregrøt, som smaker som dessert, men er helt innafor å spise til frokost! Rik på fiber og fine fettsyrer fra nøttene. Bruk det du har liggende av frukt og bær, her skal det mye til å gjøre feil. Frosne bær funker også flott.

PRØV OGSÅ: Kesam-omelett med ost

Ingredienser

2 personer/1 form

havregrøtscrumble

Foto: Hanna Dale

1 eple/pære i biter
200 g bringebær
1 dl havregryn
1 dl revet kokos
en neve hakkede mandler
en neve hakkede hasselnøtter
2 ss søtning, sukrin gold etc.
2 egg
1 ss kokosolje/smør
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1 krm ren vanilje

PRØV OGSÅ: Supergode havrerundstykker med cottage cheese

Annonse

Fremgangsmåte

Ha frukt og bær i en ildfast form. Vend sammen de andre ingrediensene til du har en fast deig.

Fordel deigen over frukten, og stek i ovnen på ca 220 grader i ca 20 min.

Server med yoghurt (gjerne gresk!) og eventuelt litt ferske blåbær. Topp med mer kanel.

GOD MORGEN!

PRØV OGSÅ: Blå frokost-smoothie med havregryn

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
Registrer for nyhetsbrev
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: