Ovnsbakt havregrøtscrumble med frukt og bær
Karbohydrat per porsjon: ca 43 g
Denne godsaken av en liten frokostform er perfekt å slenge sammen når du har lyst på noe ekstra godt til frokost, men ikke er i det helt store bakehumøret.
Dette er en slags blanding av crumble-pai og ovnsbakt havregrøt, som smaker som dessert, men er helt innafor å spise til frokost! Rik på fiber og fine fettsyrer fra nøttene. Bruk det du har liggende av frukt og bær, her skal det mye til å gjøre feil. Frosne bær funker også flott.
PRØV OGSÅ: Kesam-omelett med ost
Ingredienser
2 personer/1 form
1 eple/pære i biter
200 g bringebær
1 dl havregryn
1 dl revet kokos
en neve hakkede mandler
en neve hakkede hasselnøtter
2 ss søtning, sukrin gold etc.
2 egg
1 ss kokosolje/smør
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1 krm ren vanilje
PRØV OGSÅ: Supergode havrerundstykker med cottage cheese
Fremgangsmåte
Ha frukt og bær i en ildfast form. Vend sammen de andre ingrediensene til du har en fast deig.
Fordel deigen over frukten, og stek i ovnen på ca 220 grader i ca 20 min.
Server med yoghurt (gjerne gresk!) og eventuelt litt ferske blåbær. Topp med mer kanel.
GOD MORGEN!
PRØV OGSÅ: Blå frokost-smoothie med havregryn
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.