Julemuffins med gresskar & krydder
Karbohydrater: ca 17 gram per muffin.
Lyst på litt koselig førjulshygge? Disse deilige muffinsene vil garantert sette deg i julestemning.
Disse deilige muffinsene lages helt uten både sukker og gluten, og er derfor litt snillere mot blodsukkeret sammenlignet med mye annen bakst.
Nøttene bidrar med fiber og sunne, enumettede fettsyrer. Jeg brukte gresskarpuré (som jeg laget av ovnsbakt gresskar), men du kan fint bruke kokt søtpotet i stedet. Passer perfekt som koselig førjulshygge, eller som en del av julebrunchen eller –frokosten. Prøv gresskarmuffins servert med blåmuggost eller brie – nam!
PRØV OGSÅ: Oppskrift på lavkarbo vannbakkels med krem
Ingredienser
Oppskrift til 12 stk
5 dl havregryn (bruk glutenfrie ved behov)
2 dl kokosmasse
2 dl nøtter (mandler/hasselnøtter)
6 ss stevia/sukrin
2 ts psyllium husk
2 ts bakepulver
1 krm salt
1 ss kanel
1 ss kardemomme
1 ts vanilje
1 ts allehånde
1 ts nellik
1 ts ingefær
5 dl gresskarpuré
2 egg
0,5 dl kokosolje (eller smør)
420 g yoghurt naturell (ett beger)
PRØV OGSÅ: Julegodt – strull
Fremgangsmåte
1. Begynn med å bake gresskaret i ovnen til det er helt mykt, ca. 45 minutter. Del gresskaret i to på langs, og plasser hver flate ned på en bakeplate, og ha det i ovnen. Når gresskaret er ferdig, skraper du ut kjøttet av hver belg, og har det i en bolle. Har du ikke tid til å bake det i ovnen, kan du eventuelt dele det opp i biter og koke det.
2. Gjør så klar de andre ingrediensene. Mal mel av nøtter, havregryn og kokosmasse. Vend sammen alle tørre ingredienser i en bolle. Ikke vær sparsom med krydderene her, det skal en del til før det blir for mye!
3. Deretter har du gresskar, egg og smeltet kokosolje eller smør i en food prosessor eller blender. Kjør det hele til en jevn masse. Vend så den våte blandingen inn i den tørre, og bland til slutt inn yoghurten til røra får ønsket konsistens. Den skal være relativt fast.
4. Fordel i former på et muffinsbrett. Lag gjerne formene selv, av bakepapir. Jeg fikk 12 ganske store muffins av denne røra. Stek muffinsene i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter. Det er lurt å følge med og sjekke at de er gjennomstekte.
PRØV OGSÅ: Saftig krydderkake med bær
Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.