Blå frokostgrøt med havre & amarant

Blå frokostgrøt med havre & amarant

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 18.10.15 | Sist redigert: 19.10.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater (uten topping): ca. 40 gram

En super frokostgrøt som er snill med blodsukkeret og vil holde deg gående lenge.

Annonse

Kaldere vær betyr grøtfrokost for meg, og innimellom er det fint å variere litt. Det går veldig ofte i standard havregrøt. Denne blå saken er stappfull av antioksidanter, vitaminer, fiber og fullverdig protein fra amarant.

LES OGSÅ: Kosthold – min mat er min medisin

Amarant er et lite frø som kan betegnes som lillebroren til quinoa. Næringsinnholdet er ca det samme, og kombinasjonen av umettede fettsyrer, alle aminosyrene kroppen trenger, samt en god dose mineraler (spesielt kalsium og jern), gjør det til en innmari god næringskilde.

Han du ikke amarant, kan du fint bruke quinoa i stedet, eller droppe begge deler og bare lage en blå havregrøt, på kun havregryn og kanskje litt linfrø. Eller kanskje en blå bokhvetegrøt?

Uansett: Bruk det du har og liker av korn og frø, og kok opp med blåbær, kanel og melk. Tilsett gjerne en spiseskje linfrø når du koker grøt, da de inneholder sunne fettsyrer og masse fiber, som vil bidra til en jevn belastning på blodsukkeret.

Annonse

LES OGSÅ: Tips til et sunt og fornuftig kosthold

Ingredienser

1 porsjon

  •  0,5 dl amarant
  • 1,5 dl vann
  • 3 ss havregryn
  • 1 ss linfrø
  • to never blåbær
  • 1 krm salt
  • 1 krm kanel
  • 1,5 dl melk

Fremgangsmåte

Kok amarant i vannet, til amaranten er myk. Tilsett alle de andre ingrediensene.

La grøten småkoke på middels varme i 4-5 minutter, til du har en herlig blå og creamy grøt.

Server med din favorittopping: jeg anbefaler eplebiter, pekannøtter og bringebær, pluss et dryss kanel! NAM og god morgen!

Prøv også: Bokhvetegrøt

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: