Smuldrepai med frukt & bær

Smuldrepai med frukt & bær

Hanna Fjeldheim Dale
Hanna Fjeldheim Dale blogger om mat på www.happyfoodstories.com, og jobber som klinisk ernæringsfysiolog. Hanna ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd.
Publisert første gang: 24.09.15 | Sist redigert: 03.03.20
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon
Karbohydrater: ca 23 gram per porsjon (regnet ut ifra at oppskriften gir 10 porsjoner)

Ønsker du en rask dessert? Gå for en smuldrepai uten sukker og hvetemel.

Smuldrepai er en enkel, rask og skikkelig deilig dessert, som du kan variere i det uendelige ut i fra hva sesongen tilbyr av frukt og bær.

Annonse

Her har jeg valgt å bruke plommer og blåbær, men du kan også lage din egen variant. Det finnes en rekke ulike kombinasjoner som smaker fantastisk. Hva med å prøve eple og bringebær, eller kanskje bringebær og pære?

PRØV OGSÅ: Herlige kremkaker med marsipanlokk – uten mel og sukker

Mulighetene er mange

En klassisk crumble-pai er ofte rik på sukker og mel, men denne varianten kan du enkelt gjøre mye snillere mot blodsukkeret ved bytte ut hvetemel med havregryn og mandelmel, og sukker med kunstig søtning i form av for eksempel sukrin gold.

Vil du ha paien glutenfri så velger du glutenfrie havregryn. Husk at alt av karbohydrater i denne paien kommer fra kilder med mye fiber, i form av havregryn, plommer og blåbær, hvilket gjør at den har en gunstig effekt på blodsukkeret.

Smuldrepai med frukt og bær

Foto: Hanna Dale

Ingredienser

Oppskriften gir 1 rund paiform

Annonse

ca 10 stk plommer (avhengig av størrelsen på plommene)
300 g blåbær (frosne funker flott)
4 dl havregryn
1,5 dl mandelmel (finmalte mandler)
1 klype salt
1 ss kanel
1 ss kardemomme
3 ss smør
2 ss Sukrin gold (eller annen søtning etter ønske)

PRØV OGSÅ: Himmelsk god avokadokake

Fremgangsmåte

1. Fjern steinen fra blommene, og fordel plommebiter og blåbær i bunnen av en paiform.

2. Vend sammen alle de tørre ingrediensene til smuldredeigen. Smelt smøret, og vend smør inn i det tørre. Fordel blandingen utover formen.

3. Stekes på 180 grader i ca 20 minutter, til paien er gyllen. Server med gjerne med mascarpone eller en tykk, gresk yoghurt!

PRØV OGSÅ: Saftig glutenfri eplekake

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: