Lyst på ro i sjela? Her er fem gode tips!

Lyst på ro i sjela? Her er fem gode tips!

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 14.08.15 | Sist redigert: 15.08.17
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

For mye stress og bekymringer er slett ikke bra for helsa, men like fullt er det en del av livet. Derfor er det viktig å sette av tid til ro og avslapning – ja, hvorfor ikke allerede i dag?

Annonse

Ofte tenker vi på hva vi kan gjøre for å spare tid, og få mer tid til avslapning i hverdagen. Når disse tankene dukker opp, er det viktig å tenke at det kun er en selv som kan sette av litt egentid. For å finne roen kan alenetid være et godt hjelpemiddel.

Litt alenetid kan være alt man trenger uavhengig av om du bare vil ha en stille stund hvor du kan ta frem en bok, drive med en hobby du er glad i eller bare ta en rask høneblund. Alenetid er viktig slik at vi kan lade opp batteriene. Da er vi mer forberedt på å møte omverden med et mer imøtekommende sinn. Ja, det kan rett og slett hjelpe deg til å bli et bedre menneske!

LES OGSÅ: Hvordan takler du stressende dager når du har diabetes?

Her er en liste med 5 ting du kan gjøre for å nyte alenestunden enda bedre:

  1. Ta et varmt bad

Ingenting er bedre enn et varmt bad når man skal ha litt alenetid. Hvis du har et badekar tilgjengelig er dette fantastisk. Hvis ikke er det kanskje like deilig med en lang varm dusj, eller kanskje det finnes et lokalt badebasseng i nærheten du kan besøke?

Annonse
  1. Legg vekk all elektronikk

Det kan være lurt å la mobilen stå på i tilfelle det skjer noe, men hvis du skrur av all elektronikk i form av TV, vaskemaskiner eller en klokke som tikker kan det gi mer ro i sjelen enn man tror. Nå som det blir mørkere ute kan det også være fint å erstatte elektrisk lys med tente lys. Legg deg ned og nyt stillheten.

  1. Gå en stille tur

Det kan være fint å sette av 10-20 minutter til å ta seg en tur. Det kan noen ganger holde å gå en runde rundt kvartalet bare for å lytte til egne tanker. Vær oppmerksom på egne tanker og følelser som skaper uro og prøv og tenk på hva som fremkaller denne følelsen. Noen ganger kan det være uro som ikke henter rot i virkeligheten, og da er det fint å sette ord på det.

LES OGSÅ: Stress ned med yoga

  1. Pust med magen

Dette er noe svært mange glemmer i en travel hverdag. Sett deg opp med strak rygg, lukk øynene og pust dypt inn og ut i veldig rolig tempo. Det kan være lurt å kjenne etter hvordan magen beveger seg i takt med pusten. Prøv å holde hodet fritt for tanker som forstyrrer. Denne korte øvelsen vil gi deg ro etter bare noen åndedrag.

  1. Rydd opp!

Ofte kan rot eller følelsen av at det er rotete skape en uro. Rydd opp i steder du vet det er rotete og unn deg en premie etterpå. Du kommer til å føle det mye bedre med deg selv i ettertid.

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: