Finn tilbake til de gode rutinene

Finn tilbake til de gode rutinene

Kristian Aune-Jensen
Er Markedssjef i Roche Diabetes Care, og har jobbet med diabetes siden 1998.
Publisert første gang: 08.01.14 | Sist redigert: 03.12.19
Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon

Har det blitt litt for mye mat og litt for lite mosjon i det siste? Det er ingen grunn til å miste motivasjonen. Det som er viktig i januar er å komme tilbake til de gode rutinene som du vet fungerer best for deg.

Annonse

Dersom det har blitt lite mosjon i juleferien kan det være tungt å komme seg i gang igjen i januar, men som vi tidligere har skrevet om er dørstokkmila ofte den lengste. Hvis du klarer å komme deg opp av sofaen og ut i aktivitet, føles det som regel alltid godt etterpå.

Med litt innsats kommer man raskt tilbake til hverdagen etter julen. Tenk på hvordan du har det de dagene du føler deg vel, når blodsukkeret er stabilt og humøret er godt. Denne følelsen av velvære er det vi alle er ute etter, og den følelsen får man av gode valg.

Desember er en måned der de fleste av oss har hygget seg med mye god mat og drikke. Kanskje opplever du at blodsukkeret svinger og at du må sette ekstra insulin. Det er lov å kose seg i jula og du skal ikke ha dårlig samvittighet for det, men i januar bør man fokusere på å komme tilbake til normalen ved å spise sunne og regelmessige måltider. Men etter en lang periode med kos kan veien tilbake til de gode rutinene føles lang. Slik trenger det ikke å være.

LES OGSÅ: Slik blir det lettere å ta gode valg på farten

Slik finner du tilbake til gode rutiner

En vanlig feil mange gjør er å innføre for mange endringer på en gang. Snur du hele til værelsen på hodet vil det bli vanskeligere å lykkes. Derfor foreslår vi at du starter året med å fokusere på de små tingene. Ikke bare blir det lettere å gjennomføre, men det vil gi deg en mestringsfølelse som kan motivere deg til å bli enda flinkere.

Annonse

Her er tre gode tips som kan gjøre det litt enklere å starte det nye året med gode vaner:

1. Lag en plan: Hvis du ikke allerede gjør det, kan det være lurt å sette opp en ukeplan med oversikt over hovedmåltidene. Da vet du hva du skal handle inn og unngår spontankjøpene som ofte ikke er så sunne. Planlegging vil gjøre godt for både lommebok og for helsa.

2. Kvitt deg med fristelsene: En annen ting som kan være lurt er å rydde unna søtsaker og julekaker som er til overs etter julen. Hvis kakeboksen står fremme på kjøkkenbenken er det fort gjort å la seg friste.

3. Regelmessig blodsukkermåling: Det kan også være  smart å følge litt ekstra med på blodsukkeret i januar. Test deg regelmessig og  sett deg delmål uke for uke.

Mange har nyttårsforsetter for det nye året. Ofte er disse nyttårsforsettene både litt for mange og litt for store. Det viktigste er å ta grep om de små tingene som gjør at hverdagen blir litt bedre.

Synes du det er vanskelig å komme tilbake til de gode hverdagsrutinene etter julen?

LES OGSÅ: Slik lykkes du med nyttårsforsettene

 

 

Innholdet på dette nettstedet er skrevet av og for et nordisk publikum, og kan inneholde kilder, detaljer eller informasjon som tar utgangspunkt i et annet land eller region enn ditt eget.

Annonse
0/5 0 tilbakemeldinger
Del: